7óra7

Veszprémben magyar évad lesz - egy kakukktojással

Veszprémben magyar évad lesz - egy kakukktojással

2013. 07. 06. | 7óra7

Veszprémi Petőfi Színház A magyar évaddal a teátrum régi hagyományai előtt tisztelegnek, hiszen volt olyan évad, amikor tíz magyar darabot is repertoárra tűztek - mondta Oberfrank Pál színházigazgató. A bemutatók között egyetlen kakukktojás van az évadban, Lionel Bart Oliver! című musicalje, amelynek műsorra tűzését az indokolta, hogy a gyerekeket is becsábítsák a színházba, illetve, hogy a teátrum gyerekszínészeinek lehetőséget adjanak arra, hogy Eperjes Károllyal egy színpadon játszhassanak.

Oberfrank Pál bejelentette: Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója szerződött színészként is erősíti majd a színházat.

Eperjes Károly elmondta, hogy a Twist Olivérből készült musicalt azért is tűzték repertoárra, mert idén ünnepli a világ szerzője, Charles Dickens születésének 200. évfordulóját.

A művészeti tanácsadó beszámolt arról is, hogy Gere Dénes Ákos távozik a társulatból, mivel két szerepet kapott a Vígszínházban. Barátságban váltak el, bármikor visszavárják - húzta alá.

Pataki András, a színház operatív igazgatója hangsúlyozta: minden korosztálynak szóló, remek évadot állítottak össze. Újdonság, hogy a bérleteseknek "átjárhatóságot" biztosítanak a nagyszínház és a játékszín között, s többféle variációban kínálják a bérleteket, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Az operatív igazgató kiemelte: nem emeltek jegy- és bérletárat.

Oberfrank Pál, Eperjes Károly

A Petőfi Színház 2012/2013-as évadja Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátékával indul, Valló Péter rendezésében. Az Oliver!-t Nagy Tibor rendezi. Szakonyi Károly Adáshiba című komédiáját Tordy Géza állítja színpadra, Heltai Jenő vígjátékát, A Tündérlaki lányokat Guelmino Sándor rendezi, míg Kálmán Imre Montmartre-i ibolyáját Kéry Kitty. Plusz egy előadásként szerepel a Petőfi bemutató bérletben Woody Allen Játszd újra, Sam! című vígjátéka, Valló Péter rendezésében.

A gyermekelőadások között Csukás István Mirr Murr, a kandúr, Németh Ervin Székely betlehemes című zenés mesejátékát, valamint A rézerdő lakói című zenés játékot láthatja a közönség.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Euripidész Iphigenia Auliszban című tragédiájával kezdődik az évad, Szinetár Miklós rendezésében. Láthatunk abszurd komédiát Fernando Arrabaltól (Tábori piknik), drámát Örkénytől (Sötét galamb) és Székely Jánostól (Hugenották), színpadi játékot Ingmar Bergmantól (Jelenetek egy házasságból), valamint Csokonai Dorottya című vígeposzát.

Az ifjúsági bérletben a Forrás Színház mutatja be a Kövek című zenés tan-játékot, valamint a Teleszterion Színházi Műhely az Emlékek őre című színpadi játékot.

Vendégelőadásként szerepel a Vígszínház Sylvia az Orlai Produkció Kramer kontra Kramer valamint az Experidance Tánctársulat Esszencia című előadása.

A most záruló szezonról Oberfrank Pál elmondta: sikeres évadot zár a színház, bár a pontos számok még nem ismertek.

Az MTI érdeklődésére Eperjes Károly színművész azt mondta: jobban van. Egy hétig volt kórházban, édesanyja temetésére kijött és azóta folyamatosan játssza az előadásait. Mint megjegyezte, meglepte, hogy mennyien aggódtak érte, de az érdeklődést nem tartotta túlzottnak. "Jól esett. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok közömbös az embereknek. Ez nem olyan nagy baj" - zárta le a témát nevetve.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr488000691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása