7óra7

Zenés függetlenségi nyilatkozat

Zenés függetlenségi nyilatkozat

2013. 07. 06. | 7óra7

Kottavető, avagy fejjel a hangfalnak - plakát Két társulat, tíz színész, tizennyolc sláger, tizenhat féle hangszer, egy zenei vezető. Mire jutnak egymással? A két független társulat együtt "lakik" a Jurányi Inkubátorház egyik folyosóján, adta magát az ötlet, minthogy közösen használják a próbatermet. A megoldást a HOPPart és a Szputnyik "zenés függetlenségi nyilatkozat" formájában adja közre - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szervezők emlékeztetnek ara, hogy a két formáció előadásaiban máskor is fontos szerepet játszott az élőzene, így jutottak el egy szuperkoncert ötletéig. Zenei vezetőnek Matkó Tamást kérték fel, aki újra hangszerelte a kiválasztott számokat, a zenészekre és az adott helyzetre adaptálta őket. Így Lou Reed, David Bowie, Pink Floyd, Depeche Mode számok mellett egy nagyobb Gershwin-blokk kerül a programba, Adriano Celentano legendás slágere, a Huszonnégyezer csók idézi a hatvanas éveket.

Minden szám más stílus, más világ, más hangulat, más játékmód, így például az is megtörténhet, hogy egy hard rock szám szintetizátorok helyett citerákon és dorombokon hangzik el - olvasható a közleményben.

Az előadás rendezője Polgár Csaba, az Örkény Színház fiatal színésze, aki azt feladatot kapta, hogy a zenei számok alá, közé, mellé "némi színházat csempésszen". "Hiszen színészekről van szó, akik azzal játszanak, hogy megteremtsék egy színházi körülmények között létrehozott szuperkoncert illúzióját, amely valójában önironikus helyzetjelentés: független színházi előadás" - közölte a színház.

A díszlet és a jelmez: Izsák Lili és Szlávik Juli munkája.

>>> Kottavető, avagy fejjel a hangfalnak - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27998933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása