7óra7

49. évadát kezdi a Gyulai Várszínház

49. évadát kezdi a Gyulai Várszínház

2013. 07. 07. | 7óra7

2012. június 29-től augusztus 12-ig tart idén a Gyulai Várszínház szezonja. A 49. évad már hagyományosan a háromnapos Körös-völgyi sokadalommal nyílik június 29-én. 2012-ben négy új színházi premierre kerül sor a Gyulai Várszínházban. Az első a Füves könyvek - Hamvas Béla, Márai Sándor, Weöres Sándor szövegeiből, Helyey László előadásában, Binder Károly zenéjével. A második új bemutató a VIII. Shakespeare Fesztivál keretében: Shakespeare: A vihar című darabja a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházzal közös produkcióban valósul meg, valamint az 50 éves jubileumra való felkészülés jegyében két olyan bemutató lesz, amelyek korábbi sikereket idéznek. Székely János: Mórok és Goldoni: Chioggiai csetepaté című darabja lesz látható szintén új előadásban.

A július 5. és 15. között sorra kerülő VIII. Shakespeare Fesztivál most - rendhagyóan - egyetlen Shakespeare mű: A vihar köré szerveződik. A programsorozatot a Gyulai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közös bemutatója nyitja. Ezt követően világsztárok is érkeznek ugyanezzel a művel: Silviu Purcărete bemutatója (Craiovai Nemzeti Színház - Románia) és a neves dél-koreai rendező, Oh Tae Suh a Mokwha Repertory Company tavalyi edinburghi sikerelőadása kerül a közönség elé. Nagy-Britanniából érkezik Mick Jasper és Iain Amstrong, akik Geoff Bullen rendezésében adják elő a darabot.

A kortárs táncot a Közép-Európa Táncszínház képviseli A vihar című produkcióval és a Shakespeare-mesékkel amely egyaránt szól fiataloknak és felnőtteknek. Vukán György Kossuth-díjas zongoraművész Vihar című jazz koncertje, valamint megzenésített Shakespeare-szonettek is kapcsolódnak a központi témához. Varró Dániel fordítóként lesz a fesztivál vendége. A viharról szóló konferencián részt vesz a világ egyik legismertebb Shakespeare-kutatója, a brit Stanley Wells professzor is.

Ezen kívül júliusban számos színházi vendégjáték várja a várszínházi nézőket, közöttük Az üvegcipő és az Abigél valamint sor kerül a The Blues Brothers musicalkoncert bemutatójára is a tószínpadon.

A Várszínház programjában. Phil Minton egy alkalmi gyulai kórussal bemutatja, hogy három nap alatt mit lehet elérni az emberi hanggal. A koncert címe: Hangok-zenék-mosolyok. Az alkalmi kórusba a Gyulai Várszínháznál bárki jelentkezhet!

Az évad egy musicallel zárul augusztus 10-11-én a tószínpadon. A tavaly meghirdetett Madách musicalpályázat győztese, a Csoportterápia lesz hallható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr298000449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása