7óra7

„Zárszó” – A Magyar Operaénekesek Egyesülete bepereli Ókovács Szilvesztert

„Zárszó” – A Magyar Operaénekesek Egyesülete bepereli Ókovács Szilvesztert

2013. 07. 07. | 7óra7

Magyar Állami Operaház Tokody Ilona és Rácz István korábban nyilatkozatot adott a Demokrata című lap egyik augusztusi számában, az Operaház vezetése a legutóbbi számban reagált az interjúra. A Magyar Operaénekesek Egyesületének legújabb nyilatkozata erre a reakcióra válasz. A szöveget teljes terjedelmében közöljük.

„Zárszó”

A Magyar Operaénekesek Egyesületének nyilatkozata

A Demokrata 2012, augusztus 22-én megjelent számában az Operaház 31 pontos „cáfolata”, amelyet a sajtóosztály adott ki, ne tévesszen meg senkit, természetesen egytől egyig Ókovács Szilveszter szavai. Ez a cikk az előző számban megjelent, Tokody Ilonával és Rácz Istvánnal készült interjúra lenne válasz. Mint az elmúlt közel egy évben, úgy most is, sekélyes, magyarázkodó, önmagát abszolút alkalmasnak mutató képet akar Ókovács festeni és görcsösen, szinte már mániákusan bizonygatni az alkalmasságát az Operaház vezetői posztjára. Ez az írás is, mint eddig az Ókovács Szilveszter részéről a média bármely területén megjelent nyilatkozat, válasz, vélemény, tele van csúsztatással, a másik fél részéről elhangzott bármilyen dolog kiforgatásával, rágalmazással, hitelrontással, becsületsértéssel, személyiségi jogok megsértésével és valótlanságokkal! Nyomatékosan szeretnénk leszögezni, hogy a Magyar Operaénekesek Egyesülete egy, a magyar bíróság által bejegyzett, törvényesen működő és az operaénekesi szakma szinte teljes egészét sorai között tudó legitim, szakmai és érdekvédelmi testület. Ezúton is visszautasítunk minden rágalmat, amelyet Ókovács Szilveszter az egyesülettel és annak vezetésével kapcsolatban valaha is mondott. Egyben felszólítjuk Ókovács Szilvesztert, hogy a jövőben tartózkodjon az olyan kijelentésektől, amelyek nem valósak a Magyar Operaénekesek Egyesületét és annak tagságát, vezetőit illetően! Azok a kijelentések, amelyeket Ókovács Szilveszter nyilvánosan tett, az Egyesületre, annak vezetőire, illetve az egyes művészekre nézve hátrányosan befolyásolóak, valótlan tartalmúak, tartalmuk és stílusuk sértő, presztízs-romboló és jó hírnevet sértő.

A jövőben nem áll szándékunkban, a sajtóban tovább folytatni semmilyen „szóváltást”, amennyiben nem kényszerülünk rá bármilyen inszinuáció miatt! Hivatalosan is bejelentjük, hogy bírósághoz fordulunk Ókovács Szilveszter valótlan és sértő kijelentései, nyilatkozatai miatt, valamint a jogászaink által jogellenesnek, törvénytelennek tartott az egész szakmát és az egyes művészeket érintő problémák jogorvoslata végett.

Kérjük a fenntartót, hogy mihamarabb írjon ki egy pályázatot az Operaház főigazgató posztjára, hogy véget lehessen vetni annak az áldatlan állapotnak, amely 2011 szeptembere óta uralkodik az Operaházban! Egyben kérjük, hogy egy pályázati kiírás esetén a Magyar Operaénekesek Egyesülete képviseltethesse magát a bíráló bizottságban, legitim szakmai, érdekvédelmi szervezet lévén!

Budapest, 2012. augusztus 23.

MAOPEGY elnök_

_Kapcsolódó:_

>>> Ókovács Szilveszterre számít a minisztérium >>> Az Operaénekesek Egyesülete üdvözli Ókovács Szilveszter felmentését >>> Ősztől már nem kormánybiztos Ókovács Szilveszter >>> Szűkebb, de sűrűbb szezont ígér az Operaház >>> Operaház operaénekesek és karmesterek nélkül - MOÉE: „Szégyen” >>> „A királyon nincsen semmi!” – közleményt adott ki a Magyar Operaénekesek Egyesülete >>> Elszakadt a cérna – Magyar Operaénekesek Egyesülete: fenyegetettség és félelem az Operában >>> Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás az Erkel Színház felújítása >>> Opera: megkezdődött az elbocsátás – Tiltakoznak az operaénekesek >>> Mintegy 200 fővel lesz kevesebb az operaházi közalkalmazottak száma >>> Ókovács Szilveszter: a leépítés dacára van kiút az Operaház számára >>> Elbocsátások az Operában - Magyar Operaénekesek Egyesülete: „esztelen rombolás” >>> Operaház: újabb belső konfliktus - Győriványi szerződését felbontották >>> Bemutatta vezetőtársait a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa >>> Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház élén

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr978000109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása