7óra7

A debreceni Tragédia Nagyváradon

A debreceni Tragédia Nagyváradon

2013. 07. 07. | 7óra7

"A jelen világállapotban a földi lét valóban válságba került - mondja Vidnyánszky Attila rendező. - A Tragédia hőseinek, az Úrnak, Lucifernek, Ádámnak és Évának is ebben a teljesen új viszonylatrendszerben kell megszólalniuk és cselekedniük. Valóságos kiűzetésünk, Paradicsomon-kívüliségünk drámáját kell hitelesen megélnünk a színészekkel együtt. A történelmi színek realizmusával szemben azok álomszerű kezelésére helyezem a hangsúlyt. Fontosnak tartom Madáchnak azt a végső, életigenlő gesztusát, amely Éva álmát, az áldott állapotot, a várakozást, a derűt helyezi az előtérbe, mint emberi megoldást."

A Csokonai Színház májusban négy határon túli színházat lát vendégül. A szatmárnémeti , a nagyváradi, a sepsiszentgyörgyi és a székelyudvarhelyi színházak előadásai vendégeskednek Debrecenben. A 2012/2013-as évadtól Nemzeti Színházi státusban működik a Csokonai Színház, ennek jegyében a korábbiaknál is több határon túli előadást fogad be.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717998639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása