7óra7

A Leányvásárral kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada

A Leányvásárral kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada

2013. 07. 07. | 7óra7

Vinnai András és Varró Dániel frissített szövegkönyve szerint az eredetileg western-környezetben játszódó darab szinte teljesen új történetet kapott. Gothár Péter rendezésében egy szigetre került a cselekmény, amelyben a kövérek és soványak küzdenek egymással. A darab története a leányvásár napján játszódik, ekkor a lányok párt választanak, és huszonnégy órára férjhez mennek. Aki viszont mindenkit kikosaraz, büntetésből a sziget utolsó legényéhez adják.

Gothár Péter a darab hétfői közönségtalálkozóján úgy fogalmazott, hogy a mese engedékenyebbekké teszi a nézőket a szokásos operetti fordulatokkal szemben. A kövérek és soványak ellentétéből fakadó irónia pedig egy kis többletet ad a talán túl egyszerűnek mondható történethez.

A darab koreográfusa, Juronics Tamás elmondta, hogy a színészek mellett huszonnégy táncművész látható a színpadon, a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának tagjai. A táncjelenetek és a színpadi mozgás tervezése során alkalmazkodni kellett a műfajhoz és a mesés történethez, az operett műfajának tradicionális elemei mellett azonban más mozgásformák is feltűnnek a színen.

Magyarország legnagyobb szabadtéri színpada nagyon jó lehetőséget ad a komponálására, izgalmassá teszi a munkát, hogy "nagy ecsetvonásokkal lehet képeket festeni" - árulta el a Kossuth-díjas táncművész.

Leányvásár (próba) - Pető József, Juronics Tamás, Gothár Péter

Az operett főbb szerepeit népszerű színészgárda játssza. Tom Miggles-t Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat, Lucy Harrisont pedig Bordás Barbara kelti életre. Az ütődött Rottenberg gróf bőrébe Keresztes Tamás bújik, Bessy Kiss Diána Magdolna, a polgármester Hegedűs D. Géza lesz, és Kocsis Gergő is feltűnik a színpadon.

Nagy Ervin Eszenyi Enikő rendezésében a Marica grófnő táncoskomikusaként néhány éve már nagy sikert aratott a Dóm téren. Most kitért arra, hogy a csaknem háromórás előadás és a hatalmas színpad fizikailag is próbára teszi a színészeket. Számára külön feladatot jelent, hogy az általa alakított Tom Miggles igencsak termetes figura – 260 kilót nyom –, így kosztümjét az öltözőben nem is tudja magára ölteni, mert nem férne ki az ajtón.

A Leányvásár premierjére a 7óra7 olvasói a ma éjfélig tartó játékban nyerhetnek belépőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847998133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása