7óra7

A Szégyen Poznanban vendégszerepel

A Szégyen Poznanban vendégszerepel

2013. 07. 07. | 7óra7

A július 7-ig tartó seregszemle legjelentősebb eseményei között a szervezők Nicholas Lens flamand zeneszerző Slow Man című operájának világpremierjét emlegetik. A Nobel-díjas John Maxwell Coetzee prózája alapján írt színpadi mű a dél-afrikai író azonos című könyvének adaptációja, melyet a lengyel Maja Kleczewska rendezett.

Szégyen - Láng Annamária

A fesztiválprogram kiemelt rendezvényei között szerepel az amerikai Faith No More együttes egyetlen idei lengyelországi koncertje, illetve a szemle záróelőadása, amellyel a fesztivált 20 évig vezető Lech Raczak búcsúzik igazgatói szerepétől.

Mundruczó Kornél is J. M. Coetzee prózájának színpadi feldolgozásával utazik Poznanba. A valóságshow-stílusban megrendezett Szégyen (kritikánk itt) a rendező szerint Európa legaktuálisabb problémáival, azaz a kulturális dominancia és a gyarmatosítás következményeivel szembesíti a közönséget.

A fesztivál szervezői külön kiadványt szenteltek a dél-afrikai írónak, aki a rendezvény után veszi át a helyi egyetem díszdoktori címét. A könyvben egy Mundruczó-interjút is publikáltak a Szégyenről.

Ladjánszki Márta független budapesti koreográfus Josha című lengyel-cseh-magyar táncprodukciójával mutatkozik be. A Berlinben élő Salamon Eszter táncos és koreográfus már másodszor szerepel a fesztiválon: öt éve a Magyar táncok című előadással jelentkezett, idén a Dance for Nothing című produkcióját viszi Poznanba.

Az ötnapos seregszemle egyik estéjét a roma kultúrának szentelik a szervezők. Elképzeléseik szerint így tudják összefogni a fesztivál európai szálait az ázsiai témakörrel foglalkozó projektekkel. A koncerten indiai, egyiptomi, görög és spanyol zenészek mellett a Parno Graszt is fellép.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr558000347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása