7óra7

A West Enden játszik a kecskeméti színház

A West Enden játszik a kecskeméti színház

2013. 07. 07. | 7óra7

West End, London Az előadás a társulat nemzetiségétől lesz igazán érdekes, hiszen a kecskeméti színház előadását láthatja az angol közönség - mondta a direktor, aki egyben az előadás rendezője is.

A kecskeméti színház igazgatója hangsúlyozta: színháztörténeti különlegesség, hogy a színmű 60 éve van műsoron a West Enden, ez alkalommal kaptak meghívást más-más országok társulatai, ahol szintén műsoron szerepel a bűnügyi játék.

Cseke Péter valószínűnek tartja, hogy az angolok a 2011/2012-es évadban Kecskeméten bemutatott darabot megnézték, "vagy súgójuk lehetett".

A direktor emlékeztetett arra, hogy magyar színházi társulatot még nem hívtak meg játszani a londoni West Endre, amely London és egész Európa színházi életének a szíve.

Minden vendégtársulat saját nyelvén játszik és saját nyelvi közönségének, gondolom az érdekesség kedvéért ellátogatnak angolok is ezekre az előadásokra, hiszen sokan kíváncsiak arra, hogyan játszanak Kínában, Magyarországon vagy Németországban - fogalmazott.

A londoni bemutatót az angol díszletek között, de a Kecskeméten készült jelmezekben játsszák el.

Cseke Péter szerint külön érdekesség, hogy Londonban a színpadi díszlet pontosan a kecskeméti tükörképe, fordítottja, így a próbák nagy része azzal telik, hogy a jeleneteket átalakítják.

A rendező azért is fontosnak tartja a Kecskeméten is nagy sikerrel játszott darab újrapróbálását, mert a St. Martin's Theaternek - ahol a kecskeméti társulat játszani fog -, kisebb a színpada.

Nem is árt a darabnak, hogy kisebb a színpad, rövidebbek a mozgások, fülledtebb lett az egész - mondta a rendező.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617998677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása