7óra7

A XXII. Művészetek Völgye programja csaknem teljesen kész

A XXII. Művészetek Völgye programja csaknem teljesen kész

2013. 07. 07. | 7óra7

Kapolcs főutcája A szűkös anyagiak és a recesszió miatt úgy döntöttünk, hogy most csak két településen zajlanak majd a völgy programjai - fogalmazott Márta István. Hozzátette: a tavalyihoz hasonlóan leginkább a családi programok kerülnek előtérbe, a falusi portákon, udvarokon létrejövő intim, családias légkörű, különleges eseményekre koncentrálnak.

A völgy programja csaknem teljesen kész, néhány változtatás elképzelhető, de az biztos, hogy idén is lesz Kapolcson Palya-udvar, ahol Palya Bea énekesnő várja különböző programokkal a fesztiválozókat: beszélget például Gryllus Dorkával, Veiszer Alindával, Szily Nórával. Fellépnek a Snétberger Zenei Tehetségközpont diákjai, Snétberger Ferenc szólókoncertet ad az udvarban, ahol számos irodalmi, zenés, humoros, táncos program várja a betérőket.

A nagy sikerre való tekintettel a Kaláka-udvar idén is megnyitja kapuit Költészet és zene bölcsőtől a koporsóig alcímmel Kapolcson. A megzenésített versek mellett a költészetről szóló beszélgetésekkel, irodalmi műsorokkal fogadják a látogatókat. A versudvar vendége lesz mások mellett Rátóti Zoltán, Müller Péter Sziámi, Rudolf Péter, Ács József és a Szélkiáltó együttes.

Újdonságként, de hasonló elgondolás alapján Hobó is több napon át saját udvarban fogadja a völgybe érkezőket. Szó lesz a nála megrendezett programokon bluesról, rockról, Jimi Hendrixről, Jim Morrisonról, a Rolling Stones-ról, a beszélgetésekhez - mások mellett - Vidnyánszky Attilát, Tátrai Tibort, Ferenczi Györgyöt hívták meg.

A kaposvári egyetem művészeti kara Taliándörögdön ver tanyát és - egyebek mellett - színházi előadásokkal, nyílt tanórákkal, emberi léptékű kaleidoszkóppal csábítják az új iskolába és a lőtérre a fesztiválozókat.

Nem hiányozhatnak a völgyből a komolyzenei, irodalmi, helytörténeti, népzenei, a környezettudatos és zöldprogramok sem, természetesen a gasztronómia szerelmesei, a játékra vágyók is találnak maguknak megfelelő időtöltést. Csaknem 50 képzőművészeti tárlat nyílik és mint mindig, idén is kézműves vásár kíséri a tíznapos rendezvénysorozatot.

Márta István szerint az érdeklődés nagy a tíz napos fesztivál iránt, a helyi szállásadókhoz már most sok foglalás érkezett, összesen 120 ezer vendéget várnak az eseményre,

A Művészetek Völgye 81 millió forintosra tervezett költségvetésének több mint harmadát önerőből (szponzori támogatásokból, jegybevételekből) fedezné a rendező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, a többit kormányzati és pályázati forrásból teremtik elő, utóbbiakról folynak a tárgyalások - mondta Márta István.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr598000729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása