7óra7

Az utolsó pillanatban lett biztos az egri színház következő évada

Az utolsó pillanatban lett biztos az egri színház következő évada

2013. 07. 07. | 7óra7

Gárdonyi Géza Színház, Eger Az évadzárón elhangzott, hogy Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta: több mint 470 millió forintot használhat fel a teátrum a 2012/13-as évadban, ám lobbizni kíván az intézményért. Így a működtetésre rendelkezésre álló pénz a pályázati forrásokkal együtt elérheti az 550 millió forintot.

A városvezető ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a fenntartó önkormányzat takarékos gazdálkodást vár el valamennyi intézményétől, így a színháztól is.

A polgármesteri "igen" után kiderült, hogy a teátrum hat bemutatót tervez a következő évadban a nagyszínpadon. A közönség láthatja Bernard Shaw Szent Johannáját, Baz Luhrmann Moulin Rouge című musicaljét, Howard Lindsay és Russel Crouse musicaljét, A muzsika hangját, a Szerelem, ó című vígjátékot, Murray Shisgal művét, valamint Zerkovitz Béla operettjét, a Csókos asszonyt.

Az évadzárón kiosztották a Heves Megyei Hírlap közönségdíjait. Az olvasók szerint az év színésznője Dimanopulu Afrodité, az év színésze Nagy András lett, az év rendezője pedig Blaskó Balázs. A társulat belső szavazása alapján Balogh András lett az évad színésze.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr88000507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása