7óra7

Díjak és elismerések a XXV. kisvárdai fesztiválon

Díjak és elismerések a XXV. kisvárdai fesztiválon

2013. 07. 07. | 7óra7

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több évtizedes kiemelkedő művészi teljesítményéért Életmű-díjat adományoz a csíkszeredai Csíki Játékszín színművészének, Fülöp Zoltánnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több évtizedes kiemelkedő művészi és pedagógiai munkájáért Életmű-díjat adományoz az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanárának, Hernyák György rendezőnek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott Fődíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Színházak 25. Kisvárdai Fesztiváljának legjobb előadásáért az Újvidéki Színház Opera ultima című előadása kapja (kritikánk itt

Opera ultima

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjat a szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Színházak 25. Kisvárdai Fesztiválján a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott Székely Csaba Bányavakság című produkciója kapta (kritikánk itt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjat a szakmai zsűri döntése alapján megosztva kapja a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának közös produkciójában bemutatott, Székely Csaba Bányavakság című művének előadásában Iringó szerepének megformálásáért Nagy Dorottya és Florin szerepének megformálásáért Bányai Kelemen Barna.

Bányavakság Kisvárda város díját a szakmai zsűri döntése alapján a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Pintér Béla-Darvas Benedek Parasztopera című előadásban (kritikánk itt az Anya szerepének megformálásáért Tokai Andrea kapta.

Kisvárda város polgármesterének díját a szakmai zsűri döntése alapján a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színésznője, Béres Márta kapta.

A Kisvárdai Várszínház által „a legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat – a szakmai zsűri döntése alapján a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat John Synge A nyugati világ bajnoka című előadásában nyújtott kiemelkedő alakításáért Egger Géza kapta.

A Kisvárdai Várszínház által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Spiró György: Az imposztor előadásában nyújtott alakításáért D. Albu Annamária kapta.

A Kisvárdai Várszínház által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Spiró György Az Imposztor, valamint a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának közös produkciójában, Székely Csaba Bányavakság című művének előadásában nyújtott alakításáért Szakács László kapta.

Kisvárda város közönségdíját a közönségzsűri döntése alapján a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Az imposztor című előadása kapta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47998145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása