7óra7

Egerben a Győri Balett

Egerben a Győri Balett

2013. 07. 07. | 7óra7

A halál és a lánykaBarta Dóra érdemes művész, az egri tánctagozat vezetője szándéka szerint saját bemutatók mellett olyan társulatokat is meghívnak, amellyel kinyitják a tánc világát a közönség előtt. Különleges lesz a Győri Balett bemutatkozása, mert még sohasem léptek fel Egerben.

A halál és a lányka

A halál és a lányka Schubert egyik legnagyobb alkotása. Robert North feszesen felépített koreográfiája egy félelmetes útra viszi a nézőt, amelyen megtapasztalhatjuk a fiatal lány izgalmas kapcsolatát a halállal.

KakasKakas

„Christopher Bruce Rooster (Kakas) című koreográfiája egy igazi csemege. A darab egy/sok férfi jellemrajza, gondoljunk csak az örök csábító, Don Juan klasszikussá vált leírására (Kierkegaard: Vagy-vagy). A férfi itt és most, az ördög színeiben, vérvörös ingben és fekete nadrágban, a Rolling Stones zenéjére csábít el gátlástalanul minden nőt. Vonzalma sohasem lelki, hanem csak érzéki szinten működik...” A hatvanas évek és a hetvenes évek elejének stílusával, szellemiségével megfűszerezett, testbeszédre épülő Kakas vitalitásával tűnik ki. A Rolling Stones legismertebb slágereinek magával ragadó ritmusa és a friss szemléletű koreográfia inspirálni fogja a nézőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr998003747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása