7óra7

Facebookra táncolnak a Trafóban

Facebookra táncolnak a Trafóban

2013. 07. 07. | 7óra7

A Talking Head című előadásban az osztrák koreográfus, Chris Haring kétfős társulata, a Liquid Loft isteni nézőpontból, de humorral értékeli azt a kommunikációs őrületet, amit a Facebook, a Twitter, a Skype és társai teremtettek. A valóságok folyamatosan átértékelődnek; a testek, a hangok, a nyelvek eltorzulnak, illetve átalakulnak szövegszobrokká. A Talking Head szórakoztató és intelligens módon mutatja be az önazonosság megtalálására irányuló vágyat a minket körülvevő digitális infó- és képáradatban.

Talking Head

Chris Haring koreográfus 2005-ben alapította a Liquid Loft társulatot negyedmagával: Andreas Berger zenésszel, Stephanie Cumming táncossal és Thomas Jelinek dramaturggal. Előadásaikban és installációikban a kortárs táncot más műfajokkal ötvözik; dolgoznak vizuális művészekkel, filozófusokkal, írókkal, színészekkel is. A Liquid Loft másik ismérve az új technológiai vívmányok felhasználása és kommentálása. A társulat különleges vizuális nyelve, kiváló színpad- és díszlettervei nemzetközileg elismertek, számos nagynevű díjat is nyertek – többek között a 2007-es Velencei Biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díját.

Chris Haring a Fremdkörper (Idegen test) című emlékezetes koreográfiájával éppen hat éve, 2006 januárjában járt a Trafóban.

Talking Head

Talking (He)ads néven videóajánlókkal is jelentkezik a Trafó – mindennemű hasonlóság az előadás címével a véletlen műve –, az elsőben Szabó György, a Trafó alapító igazgatója, Juhász Dóra, a Frenák Pál Társulat művészeti menedzsere, és Simkó Beatrix kortárs táncos/performer adnak útravalót a Talking Head megtekintéséhez!

Talking (He)ads

Január 25-én, pénteken az előadás után Nemes Attila, a Kitchen Budapest programtanácsadója beszélget Chris Haring rendezővel (angolul, magyar tolmáccsal).

>>> Talking Head - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717999297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása