7óra7

Gardénia: A temesvári színház vendégjátéka a Szkénében

Gardénia: A temesvári színház vendégjátéka a Szkénében

2013. 07. 07. | 7óra7

A darabban négy generáció női képviselői jelennek meg, anyák és lányaik a harmincas évektől napjainkig Közép-Európából, a lengyelországi Krakkóból. A néző a közép-európai történelem egy szeletét, ötven év pokoljárását ismerheti meg.

A Gardénia négy nő drámája, mind a négyen keresik a boldogságot, miközben végigélik a huszadik század történetét, megismerhetjük dédanya, nagyanya, anya és lány szövevényes kapcsolatait, a generációk közötti kommunikáció problémáit. A darabban egy tipikus huszadik századi családtörténet rajzolódik ki.

Elzbieta Chowaniec Gardénia című művét 2007-ben mutatták be, és azóta is szerepel a Dráma Laboratórium repertoárján. Magyarul a Fiatal lengyel dráma című, Pászt Patricia által összeállított antológiában jelent meg 2010-ben.

A Kortárs Drámafesztiválon 2010-ben felolvasószínházi formában mutatták be a darabot, majd Magyarországon először a Thália Színház támogatásával a K.V. Társulat vitte színpadra Pelsőczy Réka rendezésében 2011 novemberében (kritikánk itt olvasható).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377998817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása