7óra7

Játékok nyara – Nyerjen belépőt a Szerencsés flótás kortárs operettre! - LEZÁRVA

Játékok nyara – Nyerjen belépőt a Szerencsés flótás kortárs operettre! - LEZÁRVA

2013. 07. 07. | 7óra7

Az 1955-ös Szerencsés flótás egy ötvenes-hatvanas évekbeli reményteli világot jelenít meg. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik. A finom humorú korrajz szerelmi egymásra találásokról, lottónyereményről, a munkás hétköznapokról és a jól megérdemelt szórakozásról mesél. A hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik.

A darab dramaturgiája frissen mai, szerkezetét pedig kiváltképp izgalmassá teszik azok a kimerevített időpillanatok, állóképek, amelyek a rendezésnek, a szokványostól eltérő térhasználatnak és a színjátszásnak is nagyszerű lehetőséget kínálnak. A pörgő párbeszédekből helyenként ugyan átsejlenek a hatvanas évek, de a szöveg egészében meglepően mai hangzású.

Vajdai Vilmos rendezésében a HOPPart és a TÁP Színház színészeivel, meghívott előadókkal, valamint a Budapest Bár énekeseivel és zenészeivel új hangszerelésében és új felfogásban kel életre a rég elfelejtett népszerű színdarab a Városmajori Szabadtéri Színpadon – augusztus 2-án, 4-én és 7-én.

Játék páros premierbelépőért

-Felteszünk egy kérdést, olvasónk 1) lájkolja a 7óra7 Facebook-oldalát 2) elküldi Facebook-üzenetben a helyes választ rejtő betűjelet a 7óra7-nek, és máris esélyes arra, hogy *két belépőjegyet* nyerjen az augusztus 2-i bemutatóra. A helyes válaszban természetesen segítséget nyújtanak a 7óra7 oldalai.-

A játék nyertese Tabi Andrea, szívből gratulálunk! Mindenkinek köszönjük a játékot!

-A megválaszolandó kérdés:-

*-A Szerencsés flótás című darab egyik főszereplője, Fekete Ernő egyszemélyes estet mutatott be 2010-ben, Mennyekbe vágtató prolibusz. címmel. Kinek a művei hallhatók ebben az előadásban?-*

_-A) Zelk Zoltán
B) Petri György
C) Weöres Sándor-_

p{font-size:10px}. A nyeremény készpénzre vagy más időpontra nem váltható át. A játékban a 7óra7 és a Budapesti Nyári Fesztivál dolgozói és hozzátartozóik nem vehetnek részt.

Jó színházazást kívánunk mindenkinek nyáron is! És ne feledje: ha lát egy előadást, mondjon róla véleményt a 7óra7-en, hogy a többiek is láthassák, érdemes-e megnézni az előadást vagy sem! Természetesen a Szerencsés flótásról – és bármely más előadásról – is várjuk olvasóink véleményét!

A játékot szemlézi a Nyereményfigyelő.hu oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr578000233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása