7óra7

Karinthy Márton piknikkel ünnepli születésnapját

Karinthy Márton piknikkel ünnepli születésnapját

2013. 07. 07. | 7óra7

Karinthy Márton születésnapja alkalmából ajándékkal is készül. A Pozsonyi Piknikre kilátogatók 15% kedvezményt kapnak a 31. évad első premierdarabjának, a Lovagias ügy című zenés vígjáték szeptember 9-i előadására (a produkciót Bajor Imre, Árpa Attila, Lorán Lenke szereplésével tűzi műsorra a teátrum), valamint a Pici és Janka, illetve a Mici és Cini nyugdíjas bérletekre.

Pikniken a Spinoza is A Pozsonyi Pikniken képviselteti magát a Spinoza Ház is. Akik a Spinoza-pavilonról a legjobb fényképet készítik, 2 db színházjegyet kapnak. Az első három legjobb fényképet díjazzák. A Spinoza-pavilonnál a SabbathSong Klezmer Band tagjai napközben többször fellépnek, valamint Krizsán Edittel és Komoróczy Gézával színházjegyért lehet sakkozni.

Gazdag program a Pozsonyi Pikniken A Vígszínház és a Radnóti Színház művészeivel, opera- és musicalénekesekkel, írókkal, humoristákkal és olimpikonokkal is találkozhat a közönség az idén negyedik alkalommal megszervezett Pozsonyi Pikniken szombaton Budapest XIII. kerületében, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban. A nyárvégi civil kulturális fesztivál résztvevői együtt köszöntik 100. születésnapja alkalmából Radnóti Miklósnét, Újlipótváros lakóját.
Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét Újlipótváros polgárai és boltosai szervezik meg évről-évre. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A Jászai Mari tér és a Radnóti Miklós utca között két színpadon közel száz neves előadó, a Radnóti és a Vígszínház művészei, opera és musicalénekesek, humoristák, friss olimpikonok, neves írók, szórakoztatják a közönséget szombaton 10 óra és 22 óra között. A Pozsonyi Piknik külföldi vendége Pozsony városa.
Gyerekutcává alakul egész napra a Wallenberg utca, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and rollig számos műfaj kedvelői találják meg kedvenceiket.
Hegedűs D. Géza és Bálint András vezetésével a Vígszínház és a Radnóti Színház művészei előadásaikból adnak ízelítőt, és a Pozsonyi Piknik résztvevői együtt köszöntik fel Radnóti Miklósnét 100. születésnapja alkalmából. Koncertet ad és közös keringőre invitál a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Dés László, Cserhalmi György, Kulka János és Básti Juli mellett dalra fakad Krizsó Szilvia és Portisch Lajos is. Szilágyi Áron friss olimpiai bajnokot is várják színpadi beszélgetésre. A műsorvezető Hernádi Judit és Gálvölgyi János lesz.
A Pozsonyi út erkélyeiről neves operaénekesek fogják előadni az operairodalom nagy kedvenceit, miközben a kabaré- és irodalmi-sátrakban, valamint a kisebb színpadokon klasszikus és közéleti kabarék szórakoztatják a közönséget. Szinte egész nap dedikálnak a kortárs magyar irodalom és a közélet neves képviselői a Pozsonyi út különböző könyvesboltjaiban.
A Pozsonyi Piknik idején - augusztus 31. éjféltől szeptember 1-jén éjfélig - a Pozsonyi utat és a Hollán Ernő utcát érintő trolibuszok nem közlekednek, az autósokat arra kérik a Pozsonyi Piknik szervezői, hogy a területen ebben az időben ne parkoljanak. _(MTI/7óra7)_

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr98000079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása