7óra7

Kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár

Kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár

2013. 07. 07. | 7óra7

Kiss Zsuzsa kiemelte, hogy ebben az évben három bemutatóval is kedveskedik a közönségnek a Duna-parti város tradicionális nyári programsorozata: Lőrinczy Attila Könnyű préda című vígjátékát, Paul Blake Római vakáció című zenés játékát és a Ferenczy Múzeum Gertudis-kiállításához kapcsolódó, különleges Bánk bán-előadást láthat a közönség.

A programban szerepel még a A szív hídjai turnébemutatója, valamint az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Frenák Pál Társulat és a Nézőművészeti Kft. vendégjátéka is. Augusztusban folytatódik a tavaly elkezdett, kortárs drámákat bemutató felolvasószínházi sorozat, ahol az előadások után az alkotókkal kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség. A kisgyermekes családokat vasárnap délelőttönként gyermekszínházi előadások várják.

A fesztivál koncertprogramját Domenico Menini tenor és Denis Biancucci zongoraművész olasz dalestje nyitja, majd koncertet ad a Vujicsics együttes, a Kiscsillag és az Új Szentendrei Kamarazenekar. A dzsesszfesztivál a Borbély Műhely, a Trio Midnight, valamint Fábián Juli & Zoohacker közreműködésével igazi zenei csemegének ígérkezik.

Szentendre múzeumai és kiállítóterei is gazdag és izgalmas látnivalókat kínálnak a nyáron. A Ferenczy Múzeum új épületében a 20. századi szentendrei művészetet bemutató három állandó kiállítás és a Merániai Gertrúd emlékezete című időszaki tárlat várja a látogatókat, a MűvészetMalomban Művészet és Tér címmel nemzetközi grafikai kiállítást, Testobjektív címmel kortárs magyar művészek műveit bemutató tárlatot kínálnak és augusztus végéig látható a Budapest Art Expo Friss - Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Biennáléja.

Római vakáció próba - Fekete Ernő, Tenki Réka

Június 22-én, a szentendrei múzeumok és galériák éjszakája keretében a város valamennyi múzeuma, kiállítótere és galériája változatos programokkal várja a közönséget késő éjszakáig.

A fesztivál a nyár utolsó hétvégéjén a Szentendre éjjel-nappal nyitva című háromnapos rendezvénnyel zárul, az idei év újdonsága, hogy a már hagyományos programok mellett Művészet és Mámor címmel gasztronómiai és borfesztivál is része lesz a programnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr137998233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása