7óra7

Kezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 30. évada

Kezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 30. évada

2013. 07. 07. | 7óra7

Zsámbéki Színházi Bázis Az idei programot a Zsámbéki Színházi Bázis nemrégiben elhunyt igazgatója, Mátyás Irén emlékének ajánlják - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idei nyári szezonban többek között Jámbor József, Horváth Csaba és a Fortedanse, Vidnyánszky Attila, valamint Rusznyák Gábor munkáit láthatja a közönség. Új előadással jelentkezik a Kompánia Színházi Társulat, a K2 színház és két előadással érkezik a Manna Kulturális Egyesület.

A határon túlról vendégül látják a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelyt, valamint újra megrendezik a Határon Túli és Hazai Amatőr Színjátszók Fesztiválját, a Zsámbéki Szombatok alapítója, Bicskei Gábor emlékének ajánlva.

A Zsámbéki Színházi Bázison az évad első előadása A 2. váratlan szerelem című darabja Kováts Kriszta rendezésében. Az előadást pénteken és szombaton láthatja a közönség. A Kovátsműhely produkciójában Nagy-Kálózy Eszter, Lengyel Ferenc, Kálid Artúr, Sipos Vera, Kovács Ádám és Cserna Antal játszik, a zene Szirtes Edina Mókus, a koreográfia Bodor Johanna munkája.

Június 30-án, valamint július 6-án és 7-én Németh Ákos Definíció című darabját játsszák, amelyet Jámbor József állított színpadra.

Vásárhelyi Nóra, a Zsámbéki Színházi Bázis új vezetője korábban elmondta: Mátyás Irén szellemében folytatják a munkát, megtartva a kísérletező, a fiataloknak teret adó szemléletet. A 30. évadban több előadás foglalkozik a fiatalokat érintő problémákkal és a kisebbség helyzetével.

Szólt arról is, hogy az idei évad célja új közönségréteg megszólítása és színházra nevelése, elsősorban a középiskolás korosztályt szeretnék bevonzani a színházba. A Zsámbéki Színházi Bázis varázsát az adja, hogy új előadások születnek, az idén tíz bemutatóra készülnek.

Ezek közül két előadást emelt ki, amelyeket a MaNNa Kulturális Egyesülettel közös produkcióként mutatnak be. Az egyik az Osborne Dühöngő ifjúság című művéből Dühöngő címmel készülő előadás, amelyben a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős hallgatói együtt dolgoznak. A másik előadás Mark Ravenhill Állampolgári ismeretek című darabjából készül Tengely Gábor rendezésében. Az előadást osztálytermi változatban is bemutatják.

A k2 Színház Az isten és a részegek című, Fábián Péter és Benkó Bence rendezte előadással érkezik Zsámbékra, a Kaposvári Egyetem hallgatói a Rusznyák Gábor rendezte Kabaré (avagy az elveszettek) című előadást adják elő, Simon Balázs rendezésében pedig a Pinokkiót láthatja a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517998197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása