7óra7

Kortárs tánc és felolvasószínház az Észt héten

Kortárs tánc és felolvasószínház az Észt héten

2013. 07. 07. | 7óra7

Rein Pakk nőt keres! Ötödik éve rendezi meg az Észt Intézet és a Szimplafilm az „Észt hét“ elnevezésű kulturális programsorozatot azzal a nem titkolt céllal, hogy egyre több ínyenc kultúrafogyasztónak támadjon kedve e kevésbé ismert vidék feltérképezéséhez. Az idei program gerincét a filmek adják, mivel Észtországban ebben az évben ünneplik az észt film száz éves jubileumát. A szervezők a tavalyi filmtermés bemutatása mellett olyan korábban készült alkotásokat is műsorra tűznek, amelyekre méltán lehet büszke az észt filmgyártás. A legteljesebb válogatás a Toldi moziban látható, de Debrecenben, Szegeden és Szombathelyen is lesz miért moziba mennie az észt filmek iránt nyitott közönségnek.

Mindamellett a kortárs tánc illetve az irodalom rajongói sem élrezhetik mellőzve magukat, hiszen az Észt hét nyitányaként április 29-én 0 órakor az Akvárium előtt a legnevesebb észt koreográfus és táncos, Mart Kangro performansza vezeti fel a III. Tánc Világnapi Maraton programsorozatát. Este 20:30-kor a Merlin Színházban a Maraton meghívott külföldi fellépőjeként START. Based on a true story című szóló előadását mutatja be.

Május 7-én pedig Urmas Vadi kortárs szerző Rein Pakk nőt keres! című darabjából lesz felolvasószínház a Nyitott Műhelyben, Fodor Tamás rendezésében, Elek Ferenc, Bánfalvi Eszter, Fodor Tamás, Bakos Éva és Varga Anikó részvételével.

Az Észt hét részletes programja megtekinthető a www.esztorszag.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr698000747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása