7óra7

Látványtér 2012 – kiállítás a POSZT-on

Látványtér 2012 – kiállítás a POSZT-on

2013. 07. 07. | 7óra7

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága kiállításának a Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely (Pincegaléria) ad otthont.

Balla Ildikó látványtervező, a kiállítás kurátora az MTI-nek elmondta: a június 16-ig látható tárlatot Csizmadia Tibor Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Színházi Társaság elnöke nyitja meg, a díjakat Margitai Ági Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és Gáspár Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész adja át.

A szavazás alapján eldöntött szakmai díjakat veszik át a díjazottak, emellett a Látványtár tavalyi közönségdíját az idei kiállításhoz kapcsolódva adják át: díszlettervezőként Khell Csörsz, jelmeztervezőként Balla Ildikó veheti át az elismerést.

A kiállításon látható Szűcs Edit, Árvai György, Cselényi Nóra, Balla Ildikó, Nagy Fruzsina, Benedek Mária, Bozóki Mara, Cziegler Balázs, Fógel Adrienn, Horányi Júlia, Horváth Kata, Kentaur (Erkel László), Khell Csörsz, Khell Zsolt, Nagy Viktória, Polgár Péter, Rátkai Erzsébet, Rózsa István, Szlávik István, Tresz Zsuzsa és Zeke Edit munkája. A Magyar Teátrum-díj korábbi díjazottjai, Antal Éva kalaposmester és Ozsváth Ildikó jelmezfestő, patinázó munkáit is bemutatják.

A Látványtér kiállítást harmadik alkalommal rendezik meg - elsősorban színházi látványtervezők részvételével. A szervezők a sokszínű anyagot - látvány- és jelmezterveket, maketteket, megvalósult jelmezeket, előadásfotókat, installációkat - egységes keretbe rendezik. Valóságos és virtuális kulisszajárásra hívnak mindenkit: kedvelt előadásaikat láthatják viszont a nézők új szemszögből.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr978000475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása