7óra7

Ma kezdődik a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválja

Ma kezdődik a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválja

2013. 07. 07. | 7óra7

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nyitóelőadását követően a Holdviola együttes lép színpadra, az ünnepélyes megnyitó pedig este kilenc órakor kezdődik a felső-szabolcsi kisváros Várszínpadán, az eseményt Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitja meg.

A fesztiválra olyan előadásokkal lehetett nevezni, amelyeket a romániai, ukrajnai, szerbiai és szlovákiai magyar színházak 2013. február végéig mutattak be vagy addig repertoáron tartottak. A produkciókat az előválogatón Sebestyén Rita író, színházi esztéta, Hizsnyan Géza színikritikus és Nagypál Gábor író, műfordító értékelte, majd végül Nánay István kritikus állította össze a versenyprogramot és a versenyen kívüli előadások listáját.

A produkciókat a Várszínpadon, a Művészetek Házában és a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskolában kialakítandó Rákóczi-stúdióban adják elő a társulatok.

A fesztivál programjáról korábban részletesen beszámoltunk.

A színházi fiesztát számos kísérőprogram színesíti: szombaton este a főtéri színpadon Járd ki lábam, járd ki most! címmel népzenei koncertet és táncházat rendeznek a Parapács zenekarral, vasárnap este a III. Kisvárdai Rockmaraton keretében amatőr együttesek mutatkoznak be. Csütörtökön II. Rákóczi Ferenc élete a szigetszentmiklósi Sziget Színház zenés előadásában elevenedik meg, majd este a Magna Cum Laude szórakoztatja az érdeklődőket. Pénteken Berecz András mesemondó mesél a gyerekeknek, a kisvárdai fesztivál zárásaként pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lép fel.

A rendezvény ideje alatt fotó- és dokumentumkiállítás tekinthető meg az idén jubiláló fesztivál múltjáról, de szakmai programokon, valamint gasztronómiai bemutatón és borkóstolón is részt vehetnek a látogatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957998219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása