7óra7

Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja

Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja

2013. 07. 07. | 7óra7

„Te ne élvezd! Te az én oldalamon állsz” – kiált oda az egyik ügyelőnek tréfálkozva Alföldi Róbert a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó produkciójának, a Mágnás Miskának rendezője. Általános a jókedv, amikor Molnár Piroska, Náray Erika és Hirtling István közös jelenetüket próbálják: a többi szereplő, a táncosok, a karmester és a koreográfus együtt „gurulnak” a nevetéstől.

Próbálják a Mágnás Miskát

Az operett előadás stábja hétfő reggel vette birtokba ideiglenes próbahelyszínét, egy középiskola tornatermét. Az elviselhetetlenség határát súroló kánikula úgy tűnt, megnehezíti kissé, hogy ráhangolódjanak a jelenetekre, ám a szereplők hamar felvették a ritmust, így ízelítőt kaphattunk abból, milyen frappánsan ironikus, pergő, szórakoztató előadásra számíthat a közönség.

A Dóm téren már mindeközben építik a darab hatalmas díszletét. A tornacsarnokban még csak alkalmi asztalok, hiányos kellékek és szedett-vedett jelzések segítik a színészek tájékozódását a térben. Csütörtöktől azonban már a gigantikus konyha és a szürreálisan áthallásos gazdaság várja őket a szabadtéri deszkáin.

„Itt futnak át majd a malacok a színen” – jegyzi meg Alföldi, miután beállított egy jelenetet. Tixi és Mixi gróf, vagyis László Zsolt és Znamenák István duettje újabb nevetésrohamot idéz elő, többek között a címszerepet játszó Stohl Andrásnál, aki szabad perceiben a szintén a darabban táncoló lányával, Lucával beszélget.

László Zsolt és Znamenák István a Mágnás Miska próbáján

Az előadás már szinte kész, apró igazításokat tesz csupán a rendező. Augusztus 17-én, majd az azt követő három estén keresztül a nézők is meggyőződhetnek arról: az utóbbi évek legszórakoztatóbb produkciója lesz a Mágnás Miska.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr98000205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása