7óra7

Marilyn Manson figurája Dóm téri opera-jelmezt ihletett

Marilyn Manson figurája Dóm téri opera-jelmezt ihletett

2013. 07. 07. | 7óra7

Modern felfogásban kerülnek színre a Kerényi Miklós Gábor rendező által „vágyoperák” fantázia-alcímmel megnevezett egyfelvonásosok, a Parasztbecsület és a Bajazzók a Szegedi Szabadtéri Játékokon júliusban. Ez tükröződik a Gyarmathy Ágnes által megálmodott ruhákon is.

Ahogyan a tervezőnő fogalmaz: az egyik legérdekesebb elem a Parasztbecsületről alkotott felfogásukban, hogy Lolát képzelik el hidegebb, kék színűnek, Santuzzát pedig egy igazán vérbő, erős asszonynak, aki nem egy legyőzött nő, hanem egyenlő ellenfele Lolának. „Vörös az én Santuzzám, bíbor, bordó és egy kicsit áttetsző” – festi le egy művész érzékletességével kedves nőalakja látványát a tervező.

A Bajazzók világába is vittek némi csavaros változatosságot Kero®-val. „Nagyon ellenszenves számunkra az édes-giccses, pomponos, nagy galléros, romantikus bohóc-világ. Az én fejemben a bohóc sokkal inkább a Cirque du Soleil világára emlékeztet.”

Interjú Gyarmathy Ágnes jelmeztervezővel

Nedda például inkább egy légtornászra hajaz az elképzelések szerint, mintsem egy szokványos colombinára. Canio, a bajazzó jelmeze – melyről Gyarmathy Santuzza öltözéke mellett a legnagyobb lelkesedéssel beszél – fehér és fekete rongydarabkákból lesz összevarrva. Az egyik jelmezt pedig egyenesen a botrányhős zenész, Marilyn Manson korántsem mindennapi figurája ihlette, ahogyan arról a jelmeztervek tanúskodnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr718000829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása