7óra7

Mese a barátságról – Repülési lecke kezdőknek a Jurányiban

Mese a barátságról – Repülési lecke kezdőknek a Jurányiban

2013. 07. 07. | 7óra7

Mese a barátságról és az elfogadásról, küzdésről és akaratról, szülőkről és gyerekekről. Meg a repülésről, persze. Leginkább a repülésről – olvasható a Vaskakas Bábszínház sajtóanyagában.

Macskaszemmel a sirály kicsi, szánalmas, tollas, és ehető.
Sirályszemmel a macska nagy, kövér, veszélyes és ragadozó.
Két állat, két nyelv, két világ és egy reménytelennek tűnő vállalkozás.
Kikölthet-e a macska egy tojást?
Repülhet-e valaha a sirály,
akit macska nevelt fel?
És kit kell ilyenkor mamának szólítani?
Mese a barátságról és az elfogadásról, küzdésről és akaratról, szülőkről és gyerekekről. Meg a repülésről, persze. Leginkább a repülésről.

2010. január 10-én, vagyis több, mint három éve a Vaskakas színpadán mutatta be Repülési lecke kezdőknek című, közös előadását az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) és a Vaskakas Bábszínház. Gimesi Dóra drámáját (mely Luis Sepúlveda meséjének motívumain alapszik) Tengely Gábor rendezte, s a produkció hamarosan szép sikereket ért el: a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján, Kecskeméten a legjobb előadás díját nyerte el, az V. Gyermekszínházi Biennálén a szereplők, Ujvári Janka és Kolozsi Angéla érdemeltek ki színészi különdíjat, 2010-ben pedig a Repülési leckét a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás díjára jelölte a Színházi Kritikusok Céhe.

Az elmúlt két évben Bianca, az Ezredes, Fortuna és a többiek beutazták Magyarországot, megmutatták magukat Tatabányától kezdve Budapesten és Dunaújvároson át, Kaposváron, Kecskeméten és Veszprémen keresztül egészen Debrecenig, sőt még Horvátországban is alkalmuk volt vendégszerepelni. Az előadás eddig több, mint 100 alkalommal került színre. A Jurányi Inkubátorház májusi előadása egyben a legutolsó is. A színészek, az alkotók szeretettel várnak a búcsúzásra mindenkit.

Az előadás a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján elnyerte az NKA Legjobb Előadásának járó díjat. Az V. Gyermekszínházi Biennálén különdíjat kapott a Legjobb Színészi Alakításokért, 2010-ben pedig a Színikritikusok díjára jelölték, Legjobb Gyerekelőadás kategóriában.

>>> Repülési lecke kezdőknek - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787998439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása