7óra7

Nemzetközi gyermekszínházi fesztivál Szabadkán és Szegeden

Nemzetközi gyermekszínházi fesztivál Szabadkán és Szegeden

2013. 07. 07. | 7óra7

19. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál A versenyprogram produkcióit, az 5 kontinens 15 országából érkező előadásokat a Gyermekszínházban, a Kosztolányi Dezső Színházban és a Jadran színpadon láthatják az érdeklődők.

A többi között chilei, egyiptomi, francia, horvát, magyar, lengyel, román, orosz, szlovén, spanyol alkotások szerepelnek a programban. Köztük olyan klasszikusokat is láthat a közönség, mint A kis hableány, a Hüvelyk Panna, vagy az Óz, a nagy varázsló, a Hófehérke és a Csipkerózsika.

A város főterén zenés, táncos produkciókat rendeznek. Több kiállítás is várja majd a közönséget, például a lengyel bábok tárlatát a Szabadegyetem galériájában, a fesztiválplakátokat a Gyermekszínház előcsarnokában tekinthetik meg az érdeklődők, emellett két további bábkiállítás is nyílik a Városi Könyvtárban - írta a Magyar Szó című délvidéki napilap. A kísérőprogramok sorába a gyermekfilmek vetítése is beletartozik, emellett több könyvbemutatót is tartanak.

Amíg a felnőttek a színházművészet kutatásával foglalkozó nemzetközi fórumon vehetnek részt, addig a gyerekek papírbábukat készíthetnek vagy a táncos műhelymunkába kapcsolódhatnak be.

A szegedi Kövér Béla Bábszínházzal való együttműködésnek köszönhetően immár harmadik alkalommal Szegeden is láthatóak lesznek előadások, idén hat produkció.

Kövér László, a szegedi bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta: idén négyre bővült a résztvevő helyszínek száma, így a Kövér Béla Bábszínházban, a színház Kamaratermében és a Dóm téren láthatják a produkciókat a nézők. Emellett a fesztiválzárásnak a Szegedi Vadaspark ad otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr988000621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása