7óra7

Nyári színházi premier Miskolcon: Lili bárónő

Nyári színházi premier Miskolcon: Lili bárónő

2013. 07. 07. | 7óra7

Huszka Jenő a magyar operett műfajának még a XIX. században induló kiemelkedő alakja, aki több mint félévszázadon át szerzett gyönyörű dallamokat, és nevelte a magyar színházi közönség érzékenységét a zenés színpadi történetek iránt.

Martos Ferenc szövegírótársával alkotott Lili bárónő című operettjét – amely több, mint ötven éve nem szerepelt a Miskolci Nemzeti Színház műsorán – június 6-án mutatják be a Miskolci Nemzeti Színházban. A magyar operetthagyomány egyik remekművét Szőcs Artur rendezésében lendületes képi világgal, mozgalmas és táncműfajokat ötvöző koreográfiákkal mutatja be a társulat, a címszerepben Eperjesi Erikával, és partnerével, a tavalyi évadban az év musicalszínésze címet kiérdemlő Homonnay Zsolttal a főszerepben, akit Bakos-Kiss Gábor vált a másik szereposztásban. Malomszegi bárót Salat Lehet / Szegedi Dezső, Clarisse művésznőt Jancsó Dóra, Frédit Jegercsik Csaba / Ódor Kristóf, Illésházy Agatha grófnőt Máhr Ági, Illésházy Krisztina grófnőt Molnár Anna, Becsey tiszttartót Simon Zoltán játssza. A díszletet Boros Lőrinc, a jelmezt Kovács Andrea tervezi, a zenei vezető Cser Ádám, a koreográfus Bodor Johanna, dramaturg: Rácz Attila.

Ódor Kristóf, Eperjesi Erika, Homonnay Zsolt A csöndes vidéki kastély ódon falai között lassan szövődik a szerelem a bohém és nincstelen, ráadásul magát komornyiknak álcázó Illésházy gróf és Malomszegi báró bájos lánya, Lili között. Mindeközben azonban egy rámenős díva, egy feldúlt vőlegény és két mindenre elszánt, örökségét követelő vénkisasszony igyekszik megnehezíteni a szerelmesek dolgát. Így aztán nem csoda, hogy egy jelentős bonyodalomnak kell megoldódnia a klasszikus vígjátéki elemeket legfinomabb ízléssel ötvöző történetben, míg végül a Tündérkirálynő, légy a párom című közismert dalt azok is boldogan énekelhetik, akik korábban egészen másként képzelték a sorsuk alakulását. A bemutatóra június 6-án este fél 9-kor kerül sor a Miskolci Nemzeti Színház Nyári Színpadán. További előadások: 2013. június 7., 8., 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237998335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása