7óra7

Pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok

Pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok

2013. 07. 07. | 7óra7

Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér A Győri Nemzeti Színházzal közös produkció Frank Wildhorn Jekyll & Hyde című musicalje, amelyet 10 évvel ezelőtt már Budapesten színpadra állított Molnár László, aki a kettős címszerepet is alakítja. Fellép a zenés horrorban Janza Kata, Tunyogi Bernadett és Forgács Péter is.

Alföldi Róbert idén Szirmai Albert és Bakonyi Károly Mágnás Miskáját rendezi a Dóm téren, a szegedi produkcióban Miska Stohl András lesz, Rolla Rácz Rita, Marcsa Radnay Csilla, Baracs mérnök pedig Haja Zsolt. Tixi és Mixi grófot László Zsolt és Znamenák István alakítja.

Az opera műfaját két egyfelvonásos képviseli: Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve. A Parasztbecsületben Santuzzát Frankó Tünde, Lolát Mester Viktória, Alfiót Perencz Béla énekli. Turiddu szerepét pedig a musical világából az operettbe és onnan az opera terepére kiránduló Dolhai Attilára bízta a rendező, Kerényi Miklós Gábor. A Bajazzókban Canio szerepe Avgust Amonové lesz, Neddát Asmik Grigorian személyesíti meg, Silviót pedig Boris Grappe alakítja.

A debreceni Csokonai Színház Szarka Tamás Mária című musicaljét viszi el Szegedre. Az anyaság, a reménység és a jövő a témája a lírai alkotásnak, amelyben Máriát Újhelyi Kinga, Erzsébetet Pápai Erika játssza.

Novák Ferenc több mint négy évtizede áll szakmai kapcsolatban a Szegedi Szabadtéri Játékokkal. A néptánc doyenje a Hegyen-völgyön lakodalom című látványos produkcióban 200 felnőtt és 100 gyerek táncost mozgat meg a háromszintű színpadon. A műsorban szerepet kap egy szlovák, egy horvát és egy szerb autentikus táncegyüttes és
kórus, Herczku Ági énekel, a zenei anyagot Kiss Ferenc állította össze.

Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója csütörtökön az MTI-nek arról beszélt, hogy bár kissé megváltoztak a nézők vásárlási szokásai, de továbbra is népszerűek a produkciók. Mint elmondta, a válság idén is érzékelteti hatását és azért, hogy a közönségnek ne kelljen lemondania az előadásokon való részvételről, több akciót is kínáltak a jegyekre. Volt karácsonyi kedvezmény, részletfizetés és előjegyzés is, amellyel a tapasztalatok szerint elégedettek is a vevők.

A változást jelzi az is, hogy míg korábban a drágább jegyek keltek el először, most a szerényebb belépők a kelendőbbek. Ennek ellenére a korábbi évekhez hasonlóan idén is népszerűek a produkciók, nagyon sok jegyet megvettek már a Mágnás Miska valamint a Jekyll & Hyde című előadásokra - tette hozzá Bátyai Edina.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr368000327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása