7óra7

Putyin-ellenes hangulatot idéző Borisz Godunov Szentpéterváron

Putyin-ellenes hangulatot idéző Borisz Godunov Szentpéterváron

2013. 07. 07. | 7óra7

Mariinszkij Színház, Szentpétervár A Mariinszkij Színházban a napokban bemutatott darabot Graham Vick jegyzi. A brit szakember a XVI. századi történetet ültette át a modern időkbe, a jelenetek akár utcaképeket is idézhetnének: állampolgárok csapnak össze rendőrökkel - írta internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit lap.

A határokat feszegető feldolgozásban laptoppal "felszerelt" papok, sztriptízbárok kaptak helyet, a darab egy drámai jelenetében pedig a rendőrség különleges alakulatának mostani egyenruháját viselő alakok jelennek meg a színen. Ez a különleges alakulat lépett fel a moszkvai utcákon a Putyin ellen tüntetőkkel szemben.

A Borisz Godunov jelenkori politikai felhangokkal tűzdelt feldolgozása azért számít sokak szerint "furcsának", mert a szentpétervári színház igazgatója, Valerij Gergijev az újból elnökké választott Putyin hű támogatójaként ismert.

A Kreml nem minősítette a darabot.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr328000519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása