7óra7

Rijekába utazik a Nemzeti Színház Tartuffe előadása

Rijekába utazik a Nemzeti Színház Tartuffe előadása

2013. 07. 07. | 7óra7

A Nemzeti Színház művészei kedden és szerdán este lépnek színpadra a Tartuffe-el (kritikánk itt) Alföldi Róbert rendezésében - olvasható a színház honlapján.

Tartuffe - László Zsolt

A Moliere műve alapján, Parti Nagy Lajos írásából született előadást 2006. október 2-án mutatták be a színházban a Szentendrei Teátrum és a Nemzeti Színház közös produkciójaként. A Tartuffe szerepét alakító László Zsolt és az Orgont játszó Stohl András mellett Csoma Judit, Udvaros Dorottya, Farkas Dénes, Murányi Tünde, Gáspár Kata, Hevér Gábor és Rátóti Zoltán lép színpadra az előadásban. A produkció díszlettervezője Menczel Róbert, a jelmeztervező Gyarmathy Ágnes, a mozgás megtervezése Király Attila munkája.

Alföldi Róbert a darab eredeti változatához nyúlt vissza, és eszerint a játék Tartuffe diadalával végződik.

Alföldi Róbertet jól ismerik Rijekában a színházkedvelők, mert 2010-ben megrendezte Arisztophanész komédiáját, a Lüzisztratét a helyi társulattal, míg az idei évad elején nagy sikert aratott Beaumarchais vígjátéka, a Figaró házassága avagy Egy bolond nap című, amelyet ugyancsak a rijekai színház színészeivel állított színpadra.

Kapcsolódó:

>>> Kritikai és közönségsiker Alföldi rijekai rendezése

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr997998365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása