7óra7

Szabadkai színház vendégjátéka a Katonában

Szabadkai színház vendégjátéka a Katonában

2013. 07. 07. | 7óra7

Katona József Színház A Virrasztókat Hernyák György állította színpadra, A csúnya című darabot Dömötör András rendezésében láthatja a közönség.

A Lénárd Róbert vajdasági író-rendező szövege alapján készült Virrasztók című előadás története egy vasútállomás éjszakáiban játszódik. "Kilátástalan jövő, üres jelen és keserű múlt öleli azokat a fiatalokat, akik ebben a kongó, kihalt szürke világban várják az örökké késő, láthatatlan vonatokat, amelyek messze visznek másokat, de őket soha" - áll a Katona József Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ajsa, az inszomniás lány, Trisztán, a diplomás takarítófiú, Mása, a párizsi kurtizánból lett vécésnéni és Dominik, az apjától menekülő bemondófiú elveszett jövőjét, jelenét keresi ifjabb Kucsera Géza és Hernyák György kísérteties, szürreális zenei világába ágyazva.

Az előadásban Ralbovszki Csaba, Kalmár Zsuzsa, Pálfi Ervin, Sziráczky Katalin, Baráth Attila, ifjabb Kucsera Géza és Lakatos Mátyás szerepel.

Május 21-én Dömötör András rendezésében Marius von Mayenburg kortárs német szerző A csúnya című sötét vígjátéka lesz műsoron a Katona József Színházban. A történet Lette, a végtelenül csúnya feltaláló sorsát mutatja be, aki a szebb jövő céljából plasztikai műtétnek veti alá magát és széppé lesz.

Az előadásban a Lettét, a csúnyát alakító Pálfi Ervin mellett G. Erdélyi Hermina, Szőke Attila és Kovács Nemes Andor játszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657998515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása