7óra7

Színiiskolák nemzetközi találkozója Békéscsabán

Színiiskolák nemzetközi találkozója Békéscsabán

2013. 07. 07. | 7óra7

A színészhallgatók Csehov, Vampilov és Szophoklész műveit mutatják be az Ibsen Ház stúdiószínházában - mondta el az MTI-nek Seregi Zoltán, a békéscsabai Harruckern Színitanház vezetője.

Hozzátette: a Színiiskolák Nemzetközi Találkozóját második alkalommal tartják Békéscsabán. A fesztivál legfontosabb célja az iskolák közti kapcsolatteremtés, egymás módszereinek megismerése, elsajátítása és alkalmazása.

A találkozót 2011-ben a nemzetközi tapasztalatokra alapozva hívták életre annak érdekében, hogy a fiatal színészek a jelenleginél is gazdagabb tudással és játéktapasztalattal hagyják el a békéscsabai színitanoda falait. A színészképzés módszertana rendkívül sokrétű, a nemzetközi találkozó kiváló alkalom a különböző képzési alternatívák megismerésére és gyakorlati bevezetésére a mi iskolánkban - jegyezte meg Seregi Zoltán.

A nemzetközi találkozó eredményei között említette Seregi Zoltán az Újvidéki Színházművészeti Egyetemmel elmélyülő kapcsolatot, a békéscsabai színihallgatók Újvidéken is bemutatkoznak vizsgaelőadásukkal, az újvidékiek pedig Békéscsabán. A Harruckern Színitanház ösztöndíjasai Újvidéken is tanulnak, az újvidékiek részére Békéscsaba nyújt ösztöndíjra pályázati lehetőséget.

A Kijevi Színművészeti Egyetem, az Újvidéki Színművészeti Akadémia szerb és magyar tagozata, a Pesti Magyar Színiakadémia és a Kaposvári Egyetem diákjai érkeznek pénteken Békéscsabára, hogy három nap alatt a színitanház hallgatóival együtt workshopokon vegyenek részt, bemutassák egymásnak vizsgadarabjaikat. A fiatalok ízelítőt kaphatnak bohócmesterségből Greifenstein János vezetésével, valamint betekinthetnek az artisták világába is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr128000713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása