7óra7

Színiiskolák Nemzetközi Találkozója kezdődik pénteken Békéscsabán

Színiiskolák Nemzetközi Találkozója kezdődik pénteken Békéscsabán

2013. 07. 07. | 7óra7

Békéscsabai Jókai Színház Seregi Zoltán, a békéscsabai Színitanház vezetője, a Jókai Színház igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: a rendezvény három napon át a színészképzés és a színészi kifejezés határtalan lehetőségeiről szól. A hallgatók és az oktatók egymás változatos és egyedi képzési módszereivel ismerkedhetnek meg. A színiiskolákban eltérőek a képzések szerte a világon, a módszerek egyediek, magukon viselik az adott ország színházi szemléletét és a mesterek egyéniségét.

Az idei találkozó keretében a közönség ingyenesen tekintheti meg az előadásokat. Bemutatkozik Békéscsabán az Újvidéki Művészeti Akadémia szerb és magyar tagozata, a dnyepropetrovszki színházművészeti főiskola és a kijevi színművészeti egyetem. Emellett bemutatnak egy-egy előadást a házigazda Színitanház mellett a Pesti Magyar Színiakadémia és Kaposvári Egyetem növendékei.

A Színitanház honlapja szerint jelentős esemény lesz a Kaposvári Egyetem első éves színészhallgatóinak bemutató órája, amelyet osztályfőnökük, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház leendő főigazgatója vezet.

A résztvevők szombaton este láthatják Shakespeare Lear király című darabját a békéscsabai Jókai Színház előadásában, amelyet az angol Chris Rolls rendezett. (Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.) A pénteki megnyitó előtt, csütörtökön este Musical Mánia címmel a vendégek a Színitanház hallgatóinak táncos-zenés műsorát láthatják - magyarázta Seregi Zoltán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr497998593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása