7óra7

Új támogató állt a Budapesti Tavaszi Fesztivál mellé

Új támogató állt a Budapesti Tavaszi Fesztivál mellé

2013. 07. 07. | 7óra7

Szőcs Géza, a Nemzetierőforrás-minisztérium kultúráért felelős államtitkára beszél a március 16-tól 26-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztiválról tartott sajtótájékoztatón. Az asztalnál ül Kocsár Balázs, a fesztivál zeneigazgatója, Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, Vitézy Zsófia, a BTF-et szervező Budapesti Fesztiválközpont ügyvezető igazgatója és Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes A Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Vitézy Zsófia elmondta az MTI-nek, hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal már aláírták a szerződést, és jól halad a szerződéskötés a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, a fővárostól pedig már megkapták a támogatást.

Felidézte: január 24-i sajtótájékoztatójukon Csomós Miklós, a főváros kultúráért felelős főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy Budapestnek szűkösek a forrásai, nincsenek tartalékai, de kötelességének tartja, hogy életben tartsa a hagyományt, a 32. BTF-re a tavalyinál csupán 7 millióval kevesebbet, 150 millió forintot adnak.

Vitézy Zsófia most hozzátette, nincs tudomása arról, hogy Tarlós István főpolgármester a fesztivál jövőbeni támogatásának csökkentését fontolgatná.

Március 21-én este látható a debreceni Csokonai Színház opera együttesének vendégjátéka. Erich Wolfgang Korngold cseh-osztrák zeneszerző napjainkban újra felfedezett művét, A halott várost játssza az együttes. "Megnéztem Debrecenben a premiert. A darab különleges szépségén túl a két főszereplő énekes, a Pault megszemélyesítő Nyári Zoltán és a Mariettát alakító Rálik Szilvia rendkívüli teljesítménye indított arra, hogy a fesztivál számára, legalább egy estére mindenképp megszerezzem az előadást. Ebben segített az új támogató" - emelte ki Vitézy Zsófia.

Kocsár Balázs karmester a debreceni bemutató előtt egy zenei folyóiratban arról beszélt, hogy Korngold muzsikája azt a stílusvilágot képviseli, ami jellemzett szinte minden, a 20. század első két évtizedében keletkezett alkotást. "Előfordult - mondta az interjúban -, hogy a családommal hallgattam Korngold operáját, és a gyerekeknek egy idő után úgy potyogtak a könnyeik, mint a záporeső, pedig nem értették a történetet."

A belépők árát nem emelték, a jegyek jelentős része már elfogyott a március 16. és 26. közötti programokra. Tizenegy nap alatt 15 helyszínen 48 esemény várja az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918001187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása