7óra7

V4 Fesztivál és Színházi Találkozó Vácon

V4 Fesztivál és Színházi Találkozó Vácon

2013. 07. 07. | 7óra7

Absinth - Bakos-Kiss Gábor, Mészáros Tibor A társulattal nem rendelkező váci színház létesítéséről tavaly novemberben döntött a település képviselő-testülete, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen.

Kis Domonkos Márk csütörtökön az MTI-nek elmondta: a V4 fesztivál meghirdetésével részben az volt a céljuk, hogy Magyarországon és külföldön is felhívják a figyelmet az idén megalakult teátrumra. Másrészt - tette hozzá - inspiráló volt, hogy tudomása szerint a négy visegrádi ország társulatainak még nem szenteltek külön fesztivált.

Az ötnapos rendezvény nyitóestjén Kis Gergely Márton citeraművész és az Everdance Táncszínház lép fel, másnap a csehországi Tesini Színház Diagnózis című mozgásszínházi előadása, majd Hobo és Bandája koncertje várja a közönséget.

A debreceni Csokonai Színház július 5-én vendégszerepel Olt Tamás Absinth című "derűs zuhanásával", melyet Rúzsa Magdi koncertje követ. Neil LaBute amerikai drámaíró Faragjunk férfit című darabját hozza el Vácra július 6-án a lengyelországi Jan Kochanowski Popular Színház (Radom), utána Dolhai Attila és Vágó Bernadett ad koncertet Szabó P. Szilveszter vendégségével.

A találkozó utolsó napján a Zsolnai Városi Színház mutatja be Iva Klestilová Lombzúgás című drámáját, majd a fesztivál záróünnepségeként a négy társulat művészei közös, többnyelvű előadással jelentkeznek.

A színházi előadások helyszíne a Váci Dunakanyar Színház, a koncerteket a Vörösház udvarán rendezik. Kis Domonkos Márk elmondta: az idegen nyelvű előadásokat magyar, a Csokonai Színház produkcióját angol nyelvű felirattal tekintheti meg a közönség.

A rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője és Fördős Attila, Vác polgármestere vállalta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227998251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása