7óra7

Vaskakas ünnepi játékok Győrben

Vaskakas ünnepi játékok Győrben

2013. 07. 07. | 7óra7

Győri Nemzeti Színház A vaskakas Győr egyik jelképe, legendája a török korba kalauzolja az érdeklődőket. A legendát a Győri Nemzeti Színház művészei színre is viszik Akiért a kakas szól… címmel a Széchenyi téren - mondta el Koczor Ágnes, a fesztiválközpont munkatársa az MTI-nek.

Izgalmas helyszínnek ígérkezik a középkori börtön - ma a városi levéltár pincéje -, ahol színészek és a teátrum stúdiósai elevenítik meg a középkori bíráskodás mikéntjét, felidézik híres győri gonosztevők tetteit, szólnak kínszenvedéses rabságukról és sanyarú végükről.

A Széchenyi tér kis színpadain 21. századi vásári képmutogatással elevenednek meg a magyar történelem fontos pillanatai, jeles személyiségei, továbbá a népmesék és a népmondák hősei. Lesz török néptánc és népzenei műsor, a gyerekek pedig vidám, élő szereplős bábos előadásokon kapnak ízelítőt a török kori Magyarország mondavilágából. A Maszk Bábszínház előadásából megtudhatják, hogyan törtek borsot egymás orra alá a török és a magyar vitézek.

A programot koncertek színesítik. Fellép a Smyrna Együttes, koncertjükön a muzsikusok megidézik az Oszmán Birodalom 19. század végi és 20. század eleji különleges atmoszférájú zenei világát és a török vándorzenészek zenéit.

A Canlar Együttes is előadja repertoárját az ünnepi játékokon: a formáció elsősorban a török dervisek zenéjéből merít, de a muzsikusok megszólaltatják a török zenei világ népi és klasszikus vonulatát is. A keleti hangulatot török, arab kávék, ottomán teák, keleti nyalánkságok színesítik. Az ünnepi játékok programja az Amira Art Company Dzsenna - Megbűvölt kert című táncprodukcióval zárul.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr138000293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása