7óra7

Vendégváró Fesztivál – határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat

Vendégváró Fesztivál – határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat

2013. 07. 07. | 7óra7

Utolsó pillanat A színház vendége három napig a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház lesz: Erdély hetedik magyar nyelvű színháza, az egyetlen, amely alapításától fogva hangsúlyozottan kísérleti programmal rendelkezik.

A Figura egyszerre próbál megfelelni kísérletező hagyományainak és a 20 000 lakosú kisváros elvárásainak. A kis létszámú társulat törekszik e két egymással látszólag ellentétes elvárást ötvözni, így mára a színházi nyelv megújítását célzó törekvések mellett felnőtteknek és gyerekeknek szóló bérletes előadások is szerepelnek repertoárjukban.

A Vendégváró Fesztivál programja

*február 1., 19.30:* Utolsó pillanat (Beckett-parafrázis) rendező: Bicskei István

*február 2., 19.30:* A téboly hétköznapjai rendező: Katona Imre

*február 3., 19.30:* Arany-légy rendező: Goda Gábor

A Goda Gábor koreográfus rendezte Arany-légy című előadás a 2012-ben elnyerte a Veszprémben rendezett tánc- és mozgásszínházi seregszemle, a Tánc Fesztiválja fődíját.

A február 3-ai előadás után a Kritikus Óra keretében az alkotókat Sebestyén Rita kérdezi, a nyitott közönségtalálkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A fesztiválhoz kapcsolódva február 1-jén, 18 órakor Nagy Melinda: Ablak Erdélyre című fotókiállítását Katkó Tamás nyitja meg a Bethlen Galériában. A fiatal tordai fotográfus képei betekintést engednek Erdély életébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857999231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása