7óra7

Zene és színház kölcsönhatása a kolozsvári Interferenciák középpontjában

Zene és színház kölcsönhatása a kolozsvári Interferenciák középpontjában

2013. 07. 07. | 7óra7

Az eseményt beharangozó csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Tompa Gábor fesztiváligazgató elmondta, a kortárs színházművészetben világszerte törekednek arra, hogy újrafogalmazzák, újraértelmezzék a színház és a zene viszonyát. "A zene olyan tiszta forma, amely nem teszi szükségessé a magyarázatot, ezért sok színházi produkció nyer zenei struktúrát" - magyarázta.

Jelenet az Anamnesis című előadásból

Ezen elv alapján válogatták össze a harmadik ízben megrendezett fesztivál előadásait. A rendezvény 12 napja során 15 csoport 24 produkcióját tekintheti meg a közönség, minden nap egy nagyteremi és egy stúdióelőadást. Ezek között francia, svájci, dél-koreai, cseh, bolgár, izraeli, szerbiai, magyarországi és romániai előadások is szerepelnek.

A közönség magyar nyelven a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság Anamnesis című produkcióját, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színháznak és Urbán András Társulatának Turbo Paradiso című előadását, valamint a Kolozsvári Állami Magyar Színház három produkcióját: Henrik Ibsentől a Hedda Gablert August Strindbergtől a Julie kisasszonyt valamint Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hansen Születésnap című előadását láthatják.

Idén a fesztivál szervezői partnerséget alakítottak ki a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szervezőivel. Tompa Gábor szerint e két rendezvénynek fontos szerepe lehet abban, hogy Kolozsvár 2021-ben elnyerje az Európa kulturális fővárosa címet.

Kolozsvár_

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457999547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása