7óra7

„Cselekménykurzust” tart Mohácsi István

„Cselekménykurzust” tart Mohácsi István

2013. 07. 09. | 7óra7

Mohácsi István Mohácsi a jelentkezőknek két piciny feladatot ad, illetve a különösen szorgalmas diákoknak előszorgalmi feladatot is javasol. Egy: elolvasni Csiky Gergely: Buborékok című drámáját. Alternatív megoldás: megnézni dvd-n a Nemzeti Színház előadását (rendezte: Jordán Tamás). Kettő: elolvasni azt a darabot, ami a drámából Kecskeméten lett, a szöveg letölthető innen

Aki még nem látott a Mohácsi fivérektől előadást, annak ajánlott, hogy inkább nézze meg a darabot Kecskeméten – az időpontok itt találhatók.

Az eredeti darab olvasása, illetve az átirat olvasása/nézése Mohácsi István szerint igen fontos lesz, mert technikát tanít, nem pedig elméletet, és azt valamin keresztül lehet bemutatni. A jelentkezők számára szorgalmi feladat, hogy miután a jelentkező, leendő diák elolvasta az eredeti Buborékokat és _mielőtt_ elolvasná vagy megnézné az átiratot, írjon róla pár sort, kiemelve ezeket:

- Tetszett/nem tetszett, és miért? Mi tetszett, mi nem tetszett benne?
- Melyik szálat/szereplőt kéne/lehetne kihúzni vagy megerősíteni? Esetleg az is, hogy hogyan, ha van rá ötlet.

Esetleg az előadás megtekintése után is érdemes írni pár sort arról, hogy _1)_ mik változtak, _2)_ miért?

Az első feladat csupán elmélyíti a darabot, otthonosabban lehet mozogni benne, és jobban lehet figyelni a különbségekre. A második feladatnál a lehetséges _miért_ a legfontosabb: vajon miért csinálták a Mohácsi fivérek azt, amit.

Érdemes azt is leírni, hogy mi tetszett az előadásban/az olvasott darabban, és mi nem.

Az 5K Központ íróiskolásai, valamint JAK-tagok és FISZ-tagok számára a kurzus 50%-os kedvezménnyel látogatható. A kurzus ára 20.000 forint + áfa, azaz 25400 forint. Az 5K Központ kurzusai esetében a részvételi díjat az 5K Központ Kft. CIB Banknál vezetett 10700691-66762614-51100005 számú bankszámlájára kell utalni, illetve lehetőség van csekken, vagy személyesen befizetni. Befizetési határidő: 2012. május 3.

"További részletek az 5K Központ honlapján olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr418000749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása