7óra7

„Ismerős és mégis ismeretlen” - Philippe Genty a Bárkán

„Ismerős és mégis ismeretlen” - Philippe Genty a Bárkán

2013. 07. 09. | 7óra7

Philippe Genty pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, majd 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely kezdettől fogva a báb, a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

Dévai Balázs

A Bárka Színházban zajló egy hónapos workshop során a Philippe Genty Társulat két tagja, Nancy Rusek és Eric de Sarria, mutatja be azokat az önvizsgálati és színházi eszközöket, amelyeket Philippe Genty és Mary Underwood dolgozott ki alkotásaik és tanfolyamaik során.

A workshop folyamatát így élik meg a résztvevők:

*Dévai Balázs:*

"Az elmúlt két hét olyan nekem, mint egy nagy utazás. Mindenféle benyomás, impulzus, megoldandó feladat hatalmas dózisban. Minden nap új élmény, új kihívás. Ismerős és mégis ismeretlen. A körülöttünk lévő és a bennünk lakozó világ újra felfedezése. Ahogy a gyerekek teszik.

Két nagyszerű vezető segítségével, érzékeny figyelmével, pontos meglátásaival. Mi vagyunk a gyerekek, Nancy anyu, Eric apu. :)”

*Sepa György:*

„A mozgásnak és a testtudatnak egy mélyebb dimenzióját fedezhetjük fel pillanatról-pillanatra. Ez a folyamat egy önmagunkba tartó sétával van egybekötve az álomvilágaink felé. Ezeknek a kis világoknak az összességét, találkozását nevezhetjük akár »Valóság«-nak is.”

*Balog Dóra:*

„Nagyon örülök, hogy belekerülhettem ebbe a csapatba. Mondhatnék családot is, mert olyan érzés, mintha az lenne. Tizenhat teljesen különböző, de alapjában véve mégis egyforma ember csúszik, mászik a színpadon, zokni nélkül, fekete próbaruhában. Alkotunk szépet vagy vicceset, komolyat, könnyűt, meghatót, elgondolkodtatót, néha pedig csak bolondságot. De jó. Érzem hogy gyarapodom színészileg, és emberileg is. Öröm az ilyen munka, köszönöm mindenkinek. Nancy, Eric, merci beaucoup!

Szökő emlékek - promó

A bemutató 2013. május 31-én lesz a Bárka Színházban, másnap, június 1-jén megismétlik a produkciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr447998385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása