7óra7

A „Carlos-ügy” a Maladype Szabad Akadémiáján

A „Carlos-ügy” a Maladype Szabad Akadémiáján

2013. 07. 09. | 7óra7

A Szabad Akadémián résztvevők megismerhetik azt a próbafolyamatot, amely a Maladypére jellemző sajátos munkamódszerrel készíti elő a jövő évadban bemutatandó „Carlos-ügy” című előadás végső formáját. A nyílt próbán résztvevők betekintést nyerhetnek az alkotói folyamat jelenlegi munkálataiba, és – ahogy ezt a Maladype társulatától már megszokhatták - jelenlétükkel maguk is alakíthatják.

Balázs Zoltán A Maladype Bázison, polgári környezetben életre kelteni Don Carlos és Egmont történetét, színészeknek, dramaturgnak, tervezőnek és rendezőnek nem kisebb kihívást jelent, mint megvalósítani a „minimalista monumentalizmus” szokatlan műfaját. Figyelembe véve a különleges játszóhely adottságait, tervezett előadásaink az individuum és hatalom „intim”, emberi és mindennapi kapcsolatát szeretnék hangsúlyozni, a megszokottól eltérő színészi és rendezői megoldásokkal. A rendhagyó, kettős előadás mindkét drámában szereplő, közös alakja, Alba herceg, aki a kegyetlen, a változást nem tűrő, a hatalmat minden áron megkaparintani és megtartani szándékozó személyiségével mindkét főhős (Don Carlos és Egmont) végzetét okozza.

Balázs Zoltán rendezésében Blasek Gyöngyi, Lendváczky Zoltán, Keszég László, Kuna Károly, Orosz Ákos, Tankó Erika, Varga Gabriella látható. Az előbemutatóra 2012. május 20-án 18:30-tól kerül sor; további előadások: 2012. május 22-én, 26-án, 27-én 18:30-kor.

A Don Carlos/Egmont nyílt próbája 2012. április 22-én, vasárnap, 14-től 18 óráig tart. A részvételi szándékot a befogadó tér szűkössége miatt (maximum 55 fő) előzetesen kell jelezni a maladype@maladype.hu címen, vagy a 70/326 8108 telefonon (sms-ben is akár).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr888000811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása