7óra7

A konyha és az Odüsszeusz hazatér a Szabad Akadémián

A konyha és az Odüsszeusz hazatér a Szabad Akadémián

2013. 07. 09. | 7óra7

Balázs Zoltán, a Maladype társulat vezetője a közelmúltban két előadást rendezett határon túli színházakban. Homérosz-Márai Sándor-Claudio Monteverdi: Odüsszeusz hazatérése című művét 2010-ben mutatta be a temesvári Csiky Gergely Színház (Románia), Arnold Wesker: A konyha című darabját pedig 2011-ben a nyitrai DAB Színház (Szlovákia). Az április 1-jei Szabad Akadémián e két előadás felvételét láthatják az érdeklődők.

A vetítést megelőzi a két darab szövegkönyvének, sajátos színpadi formanyelvének (verbális, vizuális és akusztikai) bemutatása, valamint a különleges alkotási folyamatok és feltételek ismertetése. A megtekintést mindkét előadás esetében beszélgetés követi.

"Nem tehetem meg, hogy úgy fessek tájképet, hogy közben nem veszek tudomást arról, ami körülöttem zajlik." (Oskar Kokoschka)

A Maladype Színház 2010 októberében ennek a mottónak a jegyében indította útjára Szabad Akadémia címet viselő előadássorozatát, amely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben. A társulat azon nézők érdeklődésére számít, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotógondolat teremtő-aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

Odüsszeusz hazatér

A Maladype Bázis a Budapest VIII., Mikszáth Kálmán tér 2. címen található, jelentkezni a maladype@maladype.hu e-mail címen lehet.


Maladype Bázis Nagyobb térképre váltás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr538000895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása