7óra7

Fodor Annamária: Mindig minden érdekelt – Újra látható a Babák és a Váltságdíj

Fodor Annamária: Mindig minden érdekelt – Újra látható a Babák és a Váltságdíj

2013. 07. 09. | 7óra7

"Minden mindig érdekelt. Szerencsésen kerültem kőszínházba, ahol ugyancsak mindent akartam: a liftben képeslapkiállítástól kezdve jelmezt terveztem, fotózgattam" - meséli Fodor Annamária, amikor arról kérdezzük, miért gondolta, hogy rendezésbe fog. "A Babák is ilyen ihletésű, mármint hogy mitől lehet még érdekesebb valami: zenétől, tánctól, énektől... Egy mély történet, amiben még a csodás, mindent tudó színészek báboznak is. Ezért érdemes szerintem. Mert bármit lehet, csak jól össze kell komponálni."

Mint mondja: a Babákban szereplő kollégái újdonságokat mutathattak a színpadon. "Ez a munka a többiek miatt is volt fontos. Nagyon kíváncsi voltam rájuk, Bercsényi Péterre, Bohoczki Sárára, Mórocz Adriennre. Sipos Vera táncokkal bolondította meg az előadást, mindenki olyat csinált amit még igazán nem próbált, velem együtt. Izgatott az anyag, és úgy érzem, minden álmomat bele tudtam kreálni. Szép lett, és ezt szerettem volna, ellentétben azzal, amit Genet Cselédek című darabjáról gondolnak általában. Leginkább azért ajánlom - és most megpróbálom függetleníteni magam attól, hogy ez az én kis szerelmem –, mert olyan kísérlet színészekkel, bábokkal (próbababákkal) látvánnyal, tánccal, énekkel, színházzal, vagyis műfajok keverésével, ami - remélem - beilleszthető a mai kortárs művészet világába. Giccses, provokatív és megdöbbentő interaktív kabaréféle kerekedett, amit úgy mesélünk el, hogy közben e mesteri szöveg megállja a helyét a 21. század modern pillanataiban. A nemek közti izgalmas hidak, az erotika: mind szépen, fájón, ízlésesen, szabadon, fontosan."

A humor forrása - Fodor Annamária

Fodor Annamária az Új Színház társulatának tagja volt, most a Thália Színház társulatával dolgozik, ami - mint fogalmaz - "ajándék egy szétrobbant év után. De mindenfelé vannak emellett dolgaim, így érdemes, így izgalmas, és nekem így jó. A Thália Új Stúdiójában most újra játszani fogjuk a Váltságdíjat ami annyira aktuális, hogy az már-már félelmetes. Izgalmas csavarokkal színezett sztori, ami akár egy jó krimisorozat egyik része is lehetne. Életszagú, komoly, miközben nagyon színes, vicces figurák is életre kelnek az életből merített tulajdonságokkal, a szerzőnek köszönhetően spanyolos temperamentummal - de akár a világon bárhol játszódhatna. Zsebkendő is ajánlott hozzá... meg nyitottság és érzékenység. Arra gondoltam, milyen tanulságos lenne, ha rendőröknek meg kéne nézni házi feladatként. Engem beszippant, véremmé vált a szerep. De jó, hogy »csak« szerep! Hogy miért? A végén talán kiderül."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887999625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása