7óra7

Iskola és erőszak a színházi nevelésben

Iskola és erőszak a színházi nevelésben

2013. 07. 09. | 7óra7

A 2012. november 16-17-18-i módszertani hétvégén való részvételt a szervezők drámatanároknak, gyermek- és diákszínjátszó-rendező pedagógusoknak, a közművelődésben színjátszással, színházi neveléssel foglalkozó szakembereknek, színháziaknak, pedagógiai szakembereknek, érdeklődőknek ajánlják.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság szakmai hétvégéjét idén huszadik alkalommal rendezik meg. A rendezvényt ezúttal az Európai Bizottság DAPHNE programjának köszönhetően a Káva Kulturális Műhely „Iskola és erőszak” nemzetközi konferenciájával kiegészülve szervezik. Mivel több foglalkozás létszámkorlátos, a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Ízelítő az első nap programjaiból: *Problémák vizsgálata drámás eszközökkel* - Andy Kempe, az angliai Reading Egyetem drámapedagógia professzorának tréningje a KÁVA Kulturális Műhely szervezésében a DAPHNE proram támogatásával (angol nyelven, magyar tolmáccsal); *Kikatt* - a Kolibri Színház osztályterem-színházi előadása 14 éven felülieknek, az előadást beszélgetés követi, Végvári Viktória színházpedagógus és Szanitter Dávid színművész vezetésével; *Ugrató* - beavató drámafoglalkozás 4. osztályos gyerekekkel, foglalkozásvezető: Lipták Ildikó színész-drámatanár; *"Nyugi!"* - feszültségoldás az iskolában dramatikus eszközökkel, foglalkozásvezető: Török László; *Origó* – a Katona Klub ifjúsági előadása, ezt követően beszélgetés arról, hogy mit jelent a kőszínházaknak a színházpedagógia? A beszélgetést vezeti: Végh Ildikó dramaturg, színházpedagógus (Katona József Színház) és Neudold Júlia színházpedagógus (Örkény Színház); *Mit bámulsz?* Klasszikus-hétköznapi erőszak, foglalkozásvezető: Bethlenfalvy Ádám; Csokonai Vitéz Mihály: *Dorottya* - a szlovákiai Csavar Színház előadása.

A rendezvény további programjai, illetve részletes programleírás itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197999681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása