7óra7

Keszthelyen készülnek premierjükre az Atomkölykök

Keszthelyen készülnek premierjükre az Atomkölykök

2013. 07. 09. | 7óra7

Az orosz atomenergetikai ipart átfogó állami konszern 2009-ben indította útjára a programot azzal a céllal, hogy eloszlassa az atomenergetikával kapcsolatos tévhiteket, közösséget építsen és tartalmas pihenést nyújtson a gyerekek számára a nyári szünidőben.

Az Atomkölykök 2012-ben Budapesten

Az Atomkölykök tavaly "lépték át" Magyarország határát, Oroszországban összeállított előadásukat Budapesten és Zánkán is bemutatták. A siker nyomán az idén már az egyhónapos felkészülést is itt tartják - tájékoztatta az MTI-t a Roszatom magyarországi partnere, a Kotimex PR ügyvezetője, Kóti Lóránt.

Az idei résztvevők között bolgár, cseh, dél-afrikai, indiai, koreai, orosz, török, ukrán és magyar gyerekek vannak. A nyolc magyar résztvevő többsége paksi. Őket Cseke Klára énektanár készítette fel a feladatra. Elmondta, hogy az általa vezetett gyermekkórus, a Tini Tüsik tagjai közül kerültek ki azok a gyerekek, akik hazánkat képviselik ebben a nemzetközi programban.

A nyolcvankét fiatal - 11-16 évesek - hétfőn érkeztek meg Keszthelyre, ahol egy hónapon át színházi szakemberek segítségével véglegesítik, próbálják a darabot, amelynek premierje július 30-án lesz a keszthelyi színházban. Másnap, augusztus 1-jén Pakson mutatják be a musicalt, majd további fellépések következnek Prágában, Tomszkban, Szentpéterváron és Moszkvában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627998095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása