7óra7

OlimpiART – Művészolimpia Kecskeméten

OlimpiART – Művészolimpia Kecskeméten

2013. 07. 09. | 7óra7

Kecskeméti Katona József Színház A felhívásra közel 150 fő nevezett, 14 budapesti és vidéki színházból. A résztvevő színházak: Békéscsabai Jókai Színház, Győri Nemzeti Színház, Ivancsics Ilona és Színtársai, Klebelsberg Kultúrkúria, Kolibri Színház, Pannon Várszínház, Radnóti Színház, Szegedi Nemzeti Színház, Szolnoki Szigligeti Színház, Új Színház, Thália Színház, Turay Ida Színház, zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház és a házigazda kecskeméti Katona József Színház.

Nagy örömünkre szolgál, hogy nem csak színészek, hanem más művészeti munkatársak és műszaki dolgozók is beneveztek, és nem csak fiatalok, hanem az idősebb korosztály is.

A sportágak: úszás, tenisz, asztalitenisz, sakk, kosárlabda, labdarúgás, atlétika.

A helyszínek: Kecskeméti Fürdő, Ujhidy Teniszcentrum, KTE pálya, Katona József Gimnázium, Kecskeméti Spartacus Sportkör és a Katona József Színház.

Június 22-én 10 órakor kezdődik a tenisz és az asztalitenisz bajnokság. 11 órától lesz mell és gyorsúszás 50, 100 és 400 méteren, mivel június 22-e a Magyar Úszás Napja és a programsorozat része. Ennek kapcsán több városban az MTV is figyelemmel kíséri a sporteseményeket. 14.30-kor kezdődik a sakk és a kosárlabda bajnokság. 16 órától kispályás labdarúgó bajnokság, 18 órakor pedig az atlétika kezdődik, lesz 100, 800 és 5.000 méteren futás és távolugrás.

Június 23-án, 10 órakor a KTE pályán folytatódik a rendezvény, ahol a KTE vezetősége, a Színész válogatott, a Kecskeméti Önkormányzat és a Mercedes gyár munkatársainak csapata méri össze tudását, nagypályás futballmérkőzés lesz. Az OlimpiART záró eseménye - szintén a KTE pályán - az ünnepélyes eredményhirdetés.

Az olimpia kísérő rendezvénye június 22-én este a színészzenekarok szabadtéri koncertje a Katona József Színház és a Ruszt József Stúdió Színház melletti téren, akik szórakoztatják majd az olimpikonokat és a város közönségét. Fellép az Alagsor, a Bekvart és a Harmadik Figyelmeztetés együttes.

Szeretnénk, ha a rendezvény ismét hagyománnyá válna és minden évben megrendezhetnénk Kecskeméten az olimpiát. Szeretnénk, ha a művészek életében is fontos szerepet töltene be a sport szeretete és a sportolás, ha ezzel másokat is rendszeres mozgásra tudunk biztatni.

A Színészolimpia versenyszámai ingyenesen látogathatók a színház- és sportkedvelő nézők, szurkolók részére.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr557998211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása