7óra7

Szégyen – Új előadásra készül Mundruczó Kornél

Szégyen – Új előadásra készül Mundruczó Kornél

2013. 07. 09. | 7óra7

Mundruczó a korábbi előadásaiból ismert művészeket kért fel az együttműködésre. A produkció díszletét és jelmezét Ágh Márton tervezi, a zeneszerző Szemenyei János. Az előadás szereplői: Láng Annamária, Monori Lili, Wéber Kata, Tórh Orsi, Bánki Gergely, Katona László, Szemenyei János, Székely B. Miklós és Zsótér Sándor.

A nemzetközi koprodukcióban készülő előadás bemutatójára május 17-én, Bécsben kerül sor, a Wiener Festwochen keretei között. Az előadás a Wiener Festwochen, a Festival d’Avignon, a KunstenFestivalDesArts, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Hebbel am Ufer, a Malta Festival és a Romaeuropa 2012 koprodukciójában készül. A május 18-i előadás után közönségtalálkozót tartanak az alkotók.

Mundruczó Kornél a Szelíd teremtés című filmben

A 2003-ban Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél rendező által Budapesten alapított Proton Cinema egy független film- és színházi produkciós műhely, mely lehetőséget kíván biztosítani a világra nyitott, kreatív alkotók számára. A műhely részeként 2009-ben alakult Proton Színház Mundruczó Kornél független színházi munkáit menedzseli. A Büki Dóra által koordinált társulat jelenleg két előadást tart repertoáron. A Frankenstein-terv amely évek óta folyamatosan turnézik világszerte: Strasbourg, Wiesbaden, Nyitra, Párizs, Krakkó, Brüsszel, Bécs, Ljubljana, Vilnius, Riga, Rotterdam, Karlsruhe, Belgrád, Szöul és Santarcangelo. A Nehéz istennek lenni című nemzetközi koprodukció pedig a következő színházak és fesztiválok támogatásával jött létre: Alkantara Fesztivál, Lisszabon, Portugália; Baltoscandal, Rakvere, Észtország; Culturgest, Lisszabon, Portugália; KunstenFestivalDesArts, Brüsszel, Belgium; Rotterdamse Schouwburg, Hollandia; Theater der Welt 2010, Essen, Németország; Théâtre National de Bordeaux, Franciaország és a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

>>> Szégyen - színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr518001123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása