7óra7

Újra Magyarországon a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház

Újra Magyarországon a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház

2013. 07. 09. | 7óra7

Georgian storm - Repülő Grúz Táncosok A világhírű együttes idén tavasszal a Benelux-államokban, Ausztriában, valamint Szlovákiában lép színpadra és a turné részeként Magyarországra is ellátogat. A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház tavaly huszonkét alkalommal lépett színpadra Magyarországon mindenhol elkápráztatta közönségét - olvasható a szervezők közleményében, amelyet az MTI-hez is eljuttattak.

A világszerte "elsöprő erejű" előadásként emlegetett Georgian Storm című produkció jó és gonosz harcáról, szeretetről, fondorlatról, életről és halálról, de mindenekelőtt a grúz nép bátorságáról, valamint életszeretetéről szól. Az autentikus zene, a mágikus előadásmód, a produkció alapjául szolgáló viharos grúz nemzeti történelem és a színpompás ruhák a Kaukázus ősi kultúráját, valamint hagyományait idézik meg.

Az öt kontinensen mintegy kétezer előadást megélt, több mint kétmillió nézőt elkápráztató produkcióban lenyűgöző technikai tudású művészek akrobatikus elemekkel gazdagítva táncolják el a történelmüket meghatározó eseményeket. A kétszer háromnegyed órás kaukázusi körutazáson a grúz hegyi táncok - moxeuri, kazbeguri, megruli - szilajságával, a völgyi táncok - acharuli, simdi - lágyságával és gazdag koreográfiákkal ismerkedhetnek meg a nézők.

Április 20. és május 9. között az érdeklődők egyebek között a budapesti MOM Kulturális Központban (április 20. és 22.), a debreceni Kölcsey Központban (április 21.), a székesfehérvári Vörösmarty Színházban (április 28.), a ceglédi Kossuth Művelődési Központban (május 3.), a Szegedi Nemzeti Színházban (május 4.) és a dunaújvárosi Bartók Művészetek Házában (május 9.) nézhetik meg az előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr788000799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása