7óra7

Betlehem csillaga - Jótékonysági előadás a József Attila Színházban

Betlehem csillaga - Jótékonysági előadás a József Attila Színházban

2013. 07. 21. | 7óra7

József Attila Színház Nyírő Beáta, a színház művészeti vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az előadások bevétele a Magyar Hospice Alapítvány segítségével beteg gyerekekhez jut el, emellett a fóti gyermekvárost is támogatják.

Szólt arról is, hogy a ferencvárosi Haller utca 27-ben működő színház budapesti előadásait az általuk pártfogolt nevelőotthonban élő gyermekek ingyen látogathatják.

Nyírő Beáta, aki a Betlehem csillaga című előadás rendezője is egyben, elmondta: a produkció, amelyet már három éve tartanak műsoron, autentikus díszletben, jelmezzel varázsolja a színpadra a történetet.

A színésznő elmondta, hogy a színház négy éve kezdte meg a munkát és 2010 végétől működik ezen a néven. Hozzátette: a társulat tagjai felnőtt előadásokban már korábban is együtt dolgoztak, és felmerült az igény - művelődési házak és a soproni Petőfi Színház részéről - arra, hogy gyermekeknek szóló darabokat is létrehozzanak

A színész-rendező felidézte: a színház repertoárján az első darab a Holle anyó című mese volt klasszikus díszletben és jelmezben. Hozzátette, hogy minden darabjukat - köztük a Péter és a farkast az Ózt a Hófehérke és a hét törpét a Csipkerózsikát - nagyszínpadra való, igényes, a tervezők által megálmodott díszletben adják elő.

A gyerekeket nagy becsben tartjuk, nem feledve, hogy ők a következő generáció - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nagyon fontos a színészi játék magas minősége, hiszen akkor vágynak vissza hozzájuk a gyerekek és a színház megszerettetése is céljuk.

Tájékoztatása szerint január közepén mutatják be a Tom Sawyer című előadást, májusban pedig A dzsungel könyvét tűzik műsorra. A Tom Sawyert Sopronban láthatja először a közönség, később pedig a budapesti nézők is megtekinthetik. Az ifjúsági darabok között az Indul a bakterház a Vértestvérek az Elveszett paradicsom és A helység kalapácsa szerepel a színház repertoárján.

Kitért arra, hogy a társulat szinte mindennap fellép, néha két előadással is. A különböző előadásokban Győri Péter, Viczián Ottó, Mikó István, Tóth Judit, Szacsvay László és Bregyán Péter is játszik, a rendezők között van Cseke Péter és Csiszár Imre is.

A színházat a III., a IX. kerületi és a törökbálinti önkormányzat támogatja, művelődési házaikban állandó próba- és fellépési lehetőségük van.

Nyírő Beáta szólt arról is, hogy később szeretnének a különböző korcsoportokat különválasztva létrehozni előadásokat: gyermek-produkciókat 4-9 éves korig, kiskamasz, kamasz-előadásokat 9-14 és ifjúsági előadásokat 14-20 éves korig. Mint mondta, az ország minden táján teljesít meghívásokat a társulat olyan helyszíneken, amelyek az előadások díszleteit be tudják fogadni.

A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színházat - a Turay Ida Színházhoz és a Spirit Kamaraszínházhoz hasonlóan - a Szemiramisz Nonprofit Kft. működteti.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr298001603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása