7óra7

Jótékonysági gálát rendeznek az árvízkárosultak javára Szegeden

Jótékonysági gálát rendeznek az árvízkárosultak javára Szegeden

2013. 07. 21. | 7óra7

Árvíz Szegeden, 1879 A szegedi teátrum hagyományosan hangsúlyos szerepet vállal a természeti katasztrófák áldozatainak megsegítésében. Így volt ez a legutóbbi években is, amikor a haiti földrengés, a vörösiszap-katasztrófa vagy a borsodi árvizek károsultjainak javára rendeztek műsort.

A gála a nézőknek alkalmat teremt az adakozásra, a helyszínen, a szegedi városháza kiváló akusztikájú udvarán a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete gyűjti az adományokat.

A tervek szerint 70-80 perces gálán a Szegedi Nemzeti Színház prózai és operatársulatának tagjai lépnek föl. A műsorban szerepelnek operaáriák, operettrészletek, versek és prózai művek.

Somló Gábor színművész, az est házigazdája az MTI-nek elmondta: a kőszínházi évadnak már régen vége, sok színész filmforgatáson vagy az ország valamelyik szabadtéri színpadán dolgozik. A teátrum népszerű és a közönség által szeretett művészei közül azonban tizenöten el tudták vállalni a fellépést.

Láthatja a közönség többek között a Jászai-díjas Fekete Gizit vagy a társulat örökös tagját, Gyimesi Kálmán operaénekest, akitől egyebek mellett Frank Sinatra egyik legnépszerűbb dalát, a My Wayt hallhatják. A fellépők között lesz Pindroch Csaba, aki feleségével, Verebes Lindával meglepetéssel szolgál a közönségnek. Fellépnek még: Kovács Éva, Gidró Kati, Laczák Boglárka, Markovits Bori, Kocsis Judit, Barnák László, Károlyfalvi Krisztina, Vajda Júlia, Szívós László, Antal Kinga Kincső, Gyimesi Kálmán.

Jegyek a Szegedi Nemzeti Színház művészbejárójának portáján, a nap 24 órájában kaphatóak. A nagy érdeklődésre való tekintettel személyenként legfeljebb négy jegy vehető át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr967998047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása