7óra7

Jótékonysági gyermeknapi előadás a Magyar Színházban

Jótékonysági gyermeknapi előadás a Magyar Színházban

2013. 07. 21. | 7óra7

Magyar Színház A jótékonysági előadást hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványok - Bátor Tábor, Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, Reménysugár Alapítvány, Kézenfogva Alapítvány, Gyermekrák Alapítvány, Dévai Alapítvány, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége - által támogatott gyerekek és kísérőik, valamint a Belügyminisztérium és a Kőbányai Önkormányzat szervezésében hátrányos helyzetű gyermekek tekinthetik meg - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

Balázs Ágnes történetét, az Andersen, avagy a mesék meséjét 2004-ben mutatta be a színház. A zenés játék történetének középpontjában Gerda, az árva kislány áll, aki véletlenül Andersen szegényes pincelakásába vetődik, ahol megelevenednek Andersen mesefigurái, az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó.

A színház június 1-jén azokat a diákokat látja vendégül, akik megnyerték az Imami télen meghirdetett Keltsük életre a betűket - Keltsük életre Ruminit! című pályázatát. A fődíj egyik részeként a Magyar Színház a nyertes osztályt és a kísérő pedagógusokat hívta meg a június 1-jei 15 órakor kezdődő Rumini előadásra, ahol bemutatják a nyertes pályaművet is. A gyerekek megismerkedhetnek a Rumini kötetek szerzőjével, Berg Judittal, akinek a színdarabról kiadott legújabb Rumini-kötete a könyvhéten jelenik meg.

A színdarabban a tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnan csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr798000569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása